Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Starbucks’ta Ortak Çalışma Alanı Deneyimi

Starbucks’ta Ortak Çalışma Alanı Deneyimi

Starbucks’ın Tokyo’da yer alan yeni şubesi müşterilerine abonelik sistemi gerektirmeyen bireysel ve çoklu çalışma alanları sunuyor.

Al götür hizmetiyle ön plana çıkan Starbucks, Tokyo’da açtığı yeni şubesiyle farklı bir hizmet sunuyor. Tokyo’nun en yoğun bölgelerinden biri olan Ginza’da açılan bu yeni şubede müşteriler için özel çalışma alanları bulunuyor. ThinkLab iş birliği ile tasarlanan bu şubenin ilk katı tipik bir Starbucks şubesiyken ikinci katı müşterilerin daha önceden rezerve edebilecekleri çalışma alanlarına sahip.

Abonelik sistemi gerektirmeyen ortak çalışma alanları

Kolektif bir çalışma alanı yaratan kahve zinciri tekil çalışma alanları sunduğu gibi ekipçe çalışmak isteyenler için de ayrı bir alan sunuyor. Giriş katında kahvelerini alan müşteriler ikinci kata çıkarak önceden rezerve ettiği çalışma bölgelerinde işe koyulabiliyor. Tekli çalışma alanları mahremiyet sunarken çoklu çalışma alanlarında projektörler ve hoparlörler bulunuyor.

Çalışma alanları uygulama üzerinden 40 dakikalık aralıklarla rezerve edilebiliyor. 17 adet bulunan Kişiye özel tekli çalışma alanlarının 15 dakikalık fiyatı yaklaşık 3 Dolar (300 Yen) olarak belirlenmiş. Rezervasyon yapan müşteriler belirledikleri aralık boyunca çalışmasını yapıp ücreti giriş katında ödeyip çıkabiliyor. Herhangi bir abonelik sisteminin bulunmaması anlık olarak yer ayırtmak isteyen çalışanlar için avantaj sunuyor.

Hizmet Ginza’daki şubede 30 Temmuz itibariyle başladı. Starbucks yetkilileri her müşteri sonrası çalışma alanlarının temizlendiğini söylüyor. Starbucks bu yeni hizmet anlayışıyla uzaktan çalışma modelinin daha sık uygulandığı son dönemlerde alternatif bir ofis ortamı sunuyor. Bununla birlikte bu uygulamanın dünya genelinde yayılması için bir süre daha beklemek gerekecek gibi gözüküyor.

Görsel: ThinkLab, Twitter