Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gecikmeli Hayatlar

Gecikmeli Hayatlar

Telekomünikasyon şirketi Chorus, yavaş internetin yaşattığı sorunları gerçek hayata uyarlayarak fiber internetin hızına gönderme yapıyor.

İnternet altyapısının yetersiz veya kötü olması gün içerisinde yapılan tüm deneyimi etkiliyor. Yavaş internetin yol açtığı sorunlar nedeniyle videoların takılması, uzun bekleme süreleri gibi sinir bozucu anlar yaşanabiliyor. Saatchi & Saatchi NZ internet altyapı sağlayıcısı Chorus için hazırladığı kampanyada yavaş internettin yarattığı sorunları gerçek hayata taşıyarak sorunu eğlenceli bir şekilde ele alıyor. Yüksek hızlı fiber internet ile hızlı ve kesintisiz internetin hayatın kendisi kadar gerekli olduğunu gösteriyor.

Hızlı altyapı kesintisiz yaşam

Yeni Zelanda dünyanın en iyi fiber ağlarından birine sahip ve 2022’ye kadar nüfusun yüzde 87’si fiber internet altyapısına sahip olacak. Ancak birçok insan hala fiber internetin ne kadar keyifli bir deneyim sunacağının farkında değil. İnsanların artık yavaş internetin kötü koşullarına katlanmak zorunda olmadığını göstermek isteyen Yeni Zelanda’nın telekomünikasyon şirketi Chorus zayıf altyapıyı hayatın içine taşıyor.

Fiber internetten habersiz olan Carl komşularına nazaran gecikmeli bir hayat yaşıyor. Kimi zaman piksellere ayrılıyor kimi zaman sesi kesiliyor. Hatta Carl’ın köpeği bile renkli topunun yere düşmesini beklemek durumunda kalıyor. Günlük işlerinin çoğunda gecikmelerle karşılaşan filmin kahramanı dayanamayacağı noktaya geldiğinde imdadına komşuları yetişiyor.

Damien Shatford tarafından yönetilen 60 ve 15 saniyelik reklam filmi televizyon ve radyonun yanı sıra dijital ve sosyal medya kanallarından yayınlanıyor.

Künye

Müşteri: Chorus
Ajans: Saatchi & Saatchi New Zealand
Medya Ajansı: FCB
Prodüksiyon Şirketi: Sweetshop
Yönetmen: Damien Shatford
İdari Yapımcı: Ben Dailey, Kate Roydhouse
Görüntü Yönetmeni: Nigel Bluck
Prodüksiyon Tasarımı: Guy Treadgold
Post Prodüksiyon: Blockhead – Stefan Coory
VFX: Stefan Coory
Ses: Liquid Studios – Craig Matuschka
Müzik: licensed Recording Debussy – Clare de Lune

Görsel: YouTube