Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Maske Altından Mırıltıyla İsim Söylemenin Zorluğu

Maske Altından Mırıltıyla İsim Söylemenin Zorluğu

Bardakların üstüne müşterilerinin isimlerini yazarak veren Starbucks bu özelliği Maske takma zorunluluğunu hatırlatmak için kullanıyor.

Karantina döneminden sonra restoranların ve dükkanların açılmasıyla birlikte müşteriler yeniden alışverişe çıkıyor. Kapalı alanlara ve restoranlara maske takılması şartıyla giriş yapılabiliyor. İngiltere’de dükkanlarda, mağazalarda ve restoranlarda maskelerin takılması zorunlu hale gelirken Starbucks şubelerinde bu uygulamanın geçerli olduğunu esprili bir şekilde gösteriyor. Herkesi temkinli olmaya davet ediyor.

Starbucks müşterilerine maske taktıkları için teşekkür ediyor

Starbucks Birleşik Krallık, Instagram ve Facebook sayfalarında paylaştığı görselle maske takılması zorunluluğunu hatırlatırken tebessüm ettirmeyi başaran bir iş ortaya koyuyor. Müşterilerinin isimlerini sipariş ettikleri içeceklerin bardaklarına yazmasıyla bilinen marka bu durumu maske takmanın zorunlu olduğunu hatırlatmak için kullanıyor.

Bardaklara isimlerin yanlış ya da eksik yazılmasının üstüne gidiliyor

Starbucks’tan soğuk ya da sıcak bir içecek aldığınız zaman bazı durumlarda isim eksik ya da yanlış yazılabiliyor. Bu durumun pek çok nedeni olabilir. Mekanın kalabalık ve sesin fazla olması, bazı isimlerdeki benzerlikler veya harflerin yakın telaffuzları yanlış yazımın nedenleri arasında gösterilebilir. Hatta Starbucks bunu bir pazarlama strateji olarak da kullanıyor olabilir. Kahve zincirinde isimlerin neden yanlış yazılmış olabileceğiyle ilgili farklı yazılar mevcut. Hatta öyle ki Instagram’da #StarbucksNameFail etiketinin olduğu 27 binden fazla gönderi de bulunuyor. Aynı şekilde Twitter’da da bu etiket kullanılarak yapılan paylaşımlar bulunuyor. Bu durum olayın bir şekilde marka ile özdeşleşmesini sağlıyor.

Karton bardaklara yazılan isimler müşterilerle marka arasında doğal bir etkileşime neden olurken bazı durumlarda baristalar isimleri yazarken hata yapabiliyor. Markayla özdeşleşen bu özellikten yola çıkan Irıs, maskeyle konuşmanın ve karşıdakini anlamanın zorluğuna esprili bir şekilde dikkat çekiyor.

Künye

Müşteri: Starbucks Birleşik Krallık
Ajans: Iris
Yaratıcı: Eli Vasiliou
Tasarım: Ryan Mitchell
Yapımcı: Laura McFarlane
Sosyal Medya Ekibi: Tom Langan / Sophie Tyler

Görsel: Instagram