Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cansu Cender İstanbul’un En iyi Şeflerini Çiziyor

Cansu Cender İstanbul’un En iyi Şeflerini Çiziyor

Cansu Cender "onlar bööyle bakarlar" adlı yeni illüstrasyon serisinde İstanbul'un en iyi şeflerinin siyah beyaz portrelerini çiziyor.

Cansu Cender’i iki yıl önce akıllı telefonların hakimiyeti altındaki yaşamlarımıza ayna tuttuğu Modern Life isimli illlüstrasyon serisiyle keşfetmiştik. Sanat yönetmeni ve illüstratör Cender bu defa İstanbul’un en iyi şeflerini çizdiği onlar bööyle bakarlar serisiyle karşımızda.

“onlar bööyle bakarlar” serisinde ünlü şefler bir arada

Cender, İstanbul’da en iyi yemekleri kimlerin yaptığını ve en iyi nerede yemek yenilebileceğini uzun süredir araştırıyormuş. Bu merakın ve araştırmanın sonucunda da onlar bööyle bakarlar serisi doğmuş. Seri adını, şeflerin “dünyaya bambaşka gözlerle baktığı” başka bir deyişle “usta oldukları yemeklerle baktığı” yaklaşımından alıyor. Cender’e göre dünyaya bakışları bizlerden farklı olan bu usta şeflerin her biri alanında uzman, senelerini (yurt içinde ve yurt dışında) lezzet için adamış kişiler.

Hazer Amani – Fireroom

Seride; pek çok kişinin Master Chef Türkiye jürisi olarak tanıdığı Hazer Amani (Fireroom), Netflix Orijinal belgesel serisi Chef’s Table’ın konuğu olan (Çiya) Musa Dağdeviren, gıdaya saygı ve bilinçli tüketim misyonuyla NTV’de yaptığı Ruhun Doysun programıyla tanınan Mehmet Gürs (Mikla) ve Saltbae olarak dünyaya nam salan Nusret Gökçe (Nusret) gibi çok popüler şeflerin yer aldığı 11 isim bulunuyor. Cender serinin devam edeceği notunu da düşmüş.

Serideki çizimlerin tamamını buradan görebilir, Cansu Cender’in çalışmalarını Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

onlar bööyle bakarlar

Didem Şenol – Gram

Musa Dağdeviren – Çiya

Nusret Gökçe – Nusret

Pınar İshakoğlu – Pınar İshakoğlu

Mehmet Gürs- Mikla

Görsel: Cansu Cender
Manşet görseli düzenlenmiştir.