Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Öz Güveni Yüksek Volkswagen Sürücüleri

Öz Güveni Yüksek Volkswagen Sürücüleri

Volkswagen'in ITV Movies sponsorluğu için adam&eveDDB tarafından hazırlanan kampanya ancak filmlerde olur dediğimiz sahneler içeriyor.

Casus olarak sınırdan geçmeye çalışmak veya zombi istilasında hiçbir şey yokmuş gibi davranmak. Bunu asla gerçek hayatta yapamazsın dediğimiz film sahnelerinin yüksek öz güven içeren sahneleri Volkswagen kampanyasının merkezinde yer alıyor. Reklam ajansı adam&eveDDB tarafından hazırlanan “Movie Star Confidence” (Film Yıldızı Güveni) isimli kampanya şirketin ITV Movies sponsorluğunu destekliyor.

Rahat ve kendinden emin tavırların sebebi Volkswagen

Yer alan reklam filmleri Hollywood esintili sahneler içeriyor. Suç, casus ve zombi temalı filmlerde Volkswagen SUV modelleri ön plana çıkıyor. Reklamda yer alan Volkswagen kullanıcıları karşılaştıkları sıra dışı durumda paniklemek ve geri adım atmak yerine öz güvenli davranışlarla rahat tavırlar sergiliyor. Bu tavırların arkasında Volkswagen kullanmanın getirmiş olduğu özgüven yatıyor. Polis soruşturmasının ortasına dalan avukat banka soyguncusunun aslında hiç suçu yokmuş gibi tavırlar sergiliyor. Avukat sorgu odasında sandalyesine oturup soyguncuyu sorgulayan polislere yükleniyor.

ABD’li casusların Rusya’da beklenmedik bir şekilde yakalandıkları asker çevirmesinde direksiyon başında yer alan casusun kendinden emin tavırları herkesi şaşırtıyor. Rusça bilmediği çok belli olan casus Rus askerin söylediklerini tekrarlayarak kurtulabileceklerini sanıyor. Ancak hikaye böyle gelişmiyor. Yine de Volkswagen SUV kullanmanın öz güvenine sahip casus gayet neşeli bir tavırlarla otomobilini terk edip keyifli bir şekilde gözlem noktasına ilerliyor.

Otomobil deposunu zombiye doldurtmak

Zombi istilasından kurtulmaya çalışan anne ve kızı ise klasik zombi filmlerinin aksine oldukça farklı bir hava barındırıyor. Hayatta kalmak için sınıra ulaşmaya çalışan aile benzin istasyonunda duruyor. Şoför koltuğundaki anne Volkswagen kullandığı için oldukça rahat gözüküyor. Öyle ki benzin almak için durdukları bir istasyonda etrafta zombiler olmasına karşın arabasından çıkmaktan çekinmiyor. Yanına yaklaşan zombiye ise pompayı uzatıp otomobilin deposunu doldurmasını istiyor.

Volkswagen ulusal iletişim yöneticisi Glyn Butterworth ITV Movies sponsorluğunun şirketin film endüstrisi için yaptığı ortaklıklardan birisi olduğunu söylerken diğer işlerde olduğu gibi ITV Movies için de markanın tanıtımını hikayenin içine işleyerek verdiklerini vurguladı. Çevrimiçi yayınlanan ve süreleri 30 ila 60 saniye arasında olan beş reklam filminin yanı sıra ITV Movies sponsorluğunu teşvik etmek amacıyla 5, 10 ve 15 saniyelik kısa tanıtım filmleri gösterimde olacak.

Künye

Müşteri: Volkswagen
Ajans: adam&eveDDB
CCO: Richard Brim
İdari Yaratıcı Yönetmen: Ant Nelson, Mike Sutherland
Metin Yazarı: Matt Gay
Sanat Yönetmeni: Matt Gay
Ajans Yapımcısı: Rebecca Holt
Planlayıcı: Sarah Morning
Hesap Yönetimi: Steve Halliday
Müşteri Yöneticisi: Andy Billman
Tasarımcı: King Henry
Medya Ajansı: PHD
Prodüksiyon Şirketi: O Positive
Yönetmen: David Shane
Yapımcı: Nell Jordan
İdari Yapımcı: Ralph Laucella, Nell Jordan, Marc Grill
Görüntü Yönetmeni: Stuart Dryburgh
Stilist: Gabriela Yiaxis
Prodüksiyon Servis şirketi: Radioaktive Film, Kiev
Düzenleme: The Quarry
Editör: Paul Watts
Post Prodüksiyon: Untold
Renklendirme: Tom Poole
Ses: 750 mph

Görsel: Youtube