Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkonik Yapılar Yaka İğnesine Dönüşüyor

İkonik Yapılar Yaka İğnesine Dönüşüyor

Dünyayı gezen bir mimar ve grafik tasarımcı çift, ikonik yapıları Drop-a-Pin markası altında yaka iğnelerine dönüştürüyor.

Stili tamamlayan aksesuarlardan biri olarak yaka iğnesi aynı zamanda ilgi alanlarımızı ve kimliğimize dair diğer şeyleri yansıtabildiğimiz bir nesne. Nia Gould’un ünlü ressamları kedi olarak tasvir ettiği Niaski marka yaka iğneleri, Pins Collective’in, GIF oynatabilen dijital yaka iğneleri ve Pin Museum’un ikonik sanat eserlerinden ilham alan yaka iğneleri bunun en güzel örnekleriydi. Yine Mikiji Nagai’nin marka logolarını eğlenceli bir şekilde başka şeylere dönüştürdüğü broşlar da oldukça dikkat çekiciydi. Şimdi ise Drop-a-Pin tarafından yaratılan mimari temalı çalışmalar var karşımızda.

Mikro gerçekçi yaka iğneleri

Drop-a-Pin, biri mimar diğer ise grafik tasarımcı olan bir çift tarafından yaratılmış. İkili; Pantheon, Nakagin Kapsül Kulesi, Geisel Kütüphanesi, Walt Disney Konser Salonu ve Notre Dame Katedrali gibi dünyanın en tanınmış yapılarını yaka iğnesine dönüştürüyor. Son 5 yıldır sürekli seyahat ederek beğendikleri mimari yapıları yakından inceliyorlar. Bu açıdan Avrupa mimarisini nakışla ölümsüzleştiren tekstil sanatçısı çift Charles Henry ve Elin Petronella’yı anımsatıyorlar bir parça.

Drop-a-Pin

Indiegogo’da fon topladıkları yeni koleksiyondan

Drop-a-Pin; binaların silüetine, renk paletine ve ön cephe görünümlerine mümkün olduğunca sadık kalarak minimalist şekilde tasvir ediyor yapıları. Bu yöntemi mikro-gerçeklik olarak tanımlıyorlar. Sınırlı sayıda üretecekleri yeni tasarımları için Indiegogo’da da başlattıkları kampanya da devam ediyor. Kampanyanın tamamlanmasına 1 hafta var ancak çoktan hedefledikleri fonun %1054’ün toplamışlar.

Hangi yaka iğnesinin hangi yapıya ait olduğunu ayırt edebildiniz mi? Drop-a-Pin’in çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilir, detayları orada görebilirsiniz.

Drop-a-Pin

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.