Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayalperestler İçin Umut

Hayalperestler İçin Umut

İlaç sektörünün önde gelen firmalarından olan Pfizer, ailevi amiloid polinöropatisi (FAP) hastalığına dikkat çekmek için başlattığı yeni kampanyası Beatiful Dreamer, 3 dakikalık kısa film tadında.

Pfizer, Ağustos 2019’da yayınladığı yeni reklam filmiyle kalıtsal bir hastalık olan ailevi amiloid polinöropatisi (FAP)‘ne dikkat çekiyor. 1952 yılında keşfedilen nörolojik bir hastalık olan FAP, özellikle Kuzey Portekiz’in bazı bölgelerinde görülüp ortalama 500 kişiden 1’ini etkileyebiliyor. Nadir görülen bu hastalık vücuttaki sinirleri etkileyerek zamanla istem dışı bedensel fonksiyonların kontrolünü ele geçirebilir. Bu hastalığın ilerlemesini yavaşlatan tedaviler olduğu gerçeği hakkında farkındalık yaratmak isteyen Pfizer, TracyLocke Brasil reklam ajansı ve Stinks Film iş birliğiyle “Beautiful Dreamer” adını verdikleri kampanyaya imza atmış.

Herkesin Bir Hayali Vardır

Reklam filmi; genç bir kadın, hayalleri ve onu engelleyemeyen hastalığı hakkında üç dakikalık duygusal kısa bir film tadında. “Herkesin bir hayali vardır” içgörüsüyle yola çıkılan bu reklam filminde, hayat dolu bir kadının planladığı seyahatlere, hayatında gerçekleştirmek istediği dileklere şahit oluyoruz önce fakat daha sonra karakter kendini iyi hissetmemeye başlar ve sonunda doktora gider. Aniden hastalığını öğrenir, umutsuzluğa düşmek yerine hastalığın tedavisine başlar ve hayallerine ikinci bir şans daha verilir. Aslında  FAP hastalığının bir tedavisi yoktur ancak erken tanı koyulursa ilerlemesini duraklatmak mümkün.

Kampanyanın amacının farkındalık yaratmak ve FAP hastalığının bilinmemesine dikkat çekmek olduğunu söyleyen TracyLocke Brasil CCO’su Rodolfo Barreto aynı zamanda “İletişimin her zaman insan odaklı olması gerektiğini ve Pfizer’ın insanları bilinçlendiren bir ilaç firması” olduğunu söyledi.

Oldukça güzel ve umut dolu bir mesaj veren bu reklam filminin soundtrack parçasını ise, ses prodüksiyon şirketi Lucha Libre düzenledi. “Beautiful Dreamer” adlı bu şarkı 1864 yılında Stephen Foster tarafından yazılmış, 1940 yılında Bing Crosby tarafından kaydedilen ve Beatles’ın 1962 seslendirmesiyle ünlenmişti.

Künye:

Reklamveren:  Pfizer
Reklam Ajansı: TracyLocke Brasil
CCO: Rodolfo Barreto
Yaratıcı Yönetmenler: Nina Lucato, Bruno Athayde
Sanat Yönetmenleri: Bruno Athayde & Alfredo Mariano
Yaratıcı Yazar: Vinicius Biss
CEO: Pipo Calazans
Prodüksiyon: Mariana Sierra
Yapımcılar: Juliana Miyake & Bruna Martins
Strateji: Leandro Gimenez
Yönetmen: Salsa
Fotoğraf Direktörü: Maurício Padilha
Prodüksiyon Koordinatörleri: Paula Macedo & Rogerio Maestro
Yapımcı: Daniel Lombardi
Editör: Victor Cohen

Görsel: YouTube