Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Parçalanmış Audi R8’in Sanat Eserine Dönüşümü

Parçalanmış Audi R8’in Sanat Eserine Dönüşümü

Audi, sanatçı Fabian Oefner ile birlikte çalışarak R8 modeli otomobilinin parçalanmış görüntüsünden bir poster hazırladı.

Audi, R8 model otomobili için hayranlık uyandıracak titizlikte bir kampanya hazırladı. İkonik R8 V10 motorunun 10. yılını kutlamak için bir koleksiyon posteri yarattı. Her bir detayının özenle hazırlandığı bu posterin nasıl meydana geldiğini ise yayınladığı reklam filmiyle duyurdu. Sanatçı Fabian Oefner ve Audi mühendislerinin çalıştığı projenin sonunda sanat eseri tadında bir poster ortaya çıktı.

Projenin temeli eski Audi R8 reklamına dayanıyor

R8’in parçalanma hikayesine geçmeden öce proje fikrinin nasıl ortaya çıktığına değinelim. Audi, 2016 yılında Airbnb ile ortaklaşa düzenlediği Desolation isimli kampanyada 2017 model bir R8 ile Death Valley (Ölüm Vadisi) çölünde bir reklam filmi hazırlamıştı. Airbnb üzerinden kiralanabilen R8 tanıtımının yapıldığı kampanya aynı zamanda çölün ortasında 4 kişinin yaşayabileceği ütopik bir evin reklamını içeriyordu. Reklam filminin çekimlerinin ardından çöl koşullarına uzun süre maruz kalan R8 modeli hurdaya ayrıldı. Audi ABD video içerik yaratıcı yönetmeni Nick Kleczewski, parçaları çöl tozu içinde kalmış kullanılmayan bu otomobil için bir fikirle geldi.

Kleczewski, daha önceleri Lamborghini ve Porsche gibi otomobil markalarının parçalanmış fotoğraflarını çeken sanatçı Fabian Oefner ile iletişime geçti. Disintegration (Parçalanma) otomobil fotoğrafları serisi bulunan Oefner teklifi kabul etti ve çalışmalar başladı.

Otomobilin her parçası tek tek fotoğraflandı

Audi mühendisleri aylar süren bir uğraşla hurdaya ayrılmış R8’in parçalarını tek tek ayırdı. Oefner parçalanan otomobilin parçalarını farklı açılardan fotoğrafladı. Somundan cıvataya, yaydan bujiye kadar titizlikle ilerleyen bu çalışmada çekilen fotoğraflar dijital ortama aktarıldı ve ardından bilgisayar üzerinden çalışmaya başladı. Oefner nihai dijital görüntüyü elde etmek için bu parçaları uygun gelecek şekilde konumlandırdı. 1000’den fazla irili ufaklı görüntünün birleşmesi ile ortaya bir sana eseri çıktı.

Kleczewski, otomobil reklamlarının genellikle beklenen bir bakış açısı ve ritmi olduğunu söylüyor. Audi, şirket olarak bu noktadan uzaklaşıp otomobil meraklıların ilgisini çekebilecek ve aynı zamanda estetik bir görüntü sunabilecek farklı bir yol deneyimliyor. Kleczewski, titiz Alman tasarımının ve mühendisliğinin proje ile tam anlamıyla ortaya çıktığı görüşünde.

Audi, Fabian Oefner tarafından hazırlanan projeyi  The Slowest Art We’ve Ever Built (Şimdiye Kadar Yaptığımız En Yavaş Sanat) başlığıyla birlikte paylaştı. Sanat eseri tadında Audi R8 v10 otomobilinin posteri şirketin sitesinden 24.95 dolara satın alınabiliyor.

 

Künye

Sanatçı: Fabian Oefner
İçerik Yönetmeni: Nicholas Kleczewski
Belgesel Yönetmeni: Stuart Holt
Yapımcı: Stacy Murphy
Hızlandırılmış Fotoğraf: Joe Capra
Editör: Larry Whitlock
3B Canlandırıcı: Darryl Gangadeen
Ses: Eric Heiberg
Müzik: Simone White – Beep Beep Song

Görsel: Youtube