Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nobel Ödüllü Yazarların Eserlerinden Esinle Minyatür Dünyalar

Nobel Ödüllü Yazarların Eserlerinden Esinle Minyatür Dünyalar

Parisli sanatçı ikilisi Zim & Zou, Dubai’deki Sharing Worlds: The Nobel Prize in Literature sergisi için masalsı kağıt sanatı işleri hazırladı.

Parisli sanatçı ikilisi Lucie Thomas ve Thibault Zimmermann, Zim & Zou markasıyla büyüleyici işlere imza atıyor. Örneğin Dubai’deki yeni Hermès​​ mağazası için Forest Folks adı kağıttan bir orman yaratmış, bu vitrin tasarımıyla bizim de radarımıza takılmışlardı. İkili yine Dubai’deki Sharing Worlds: The Nobel Prize in Literature sergisindeki çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çektiler.

Edebiyattan kağıt sanatına: Sharing Worlds

Kağıt sanatı alanında üretim yapan Zim & Zou, Sharing Worlds: The Nobel Prize in Literature sergisi için Nobel Ödülü edebi eserlerden ilham alan minyatür bir dünya yaratmış. Hoşgörü temalı gezici sergi, Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Knowledge Foundation tarafından düzenlenmiş. Bu vakfın misyonu, gelecek nesilleri bilgi aracılığıyla güçlendirmek.

Sharing Worlds için tasarlanan bu çalışmalar; Sigrid Undset tarafından yazılan ve 1920 yılında yayınlanan Kristin Lavransdatter ile Gabriel Garcia Marquez’in yazdığı 1967 tarihli Yüzyıllık Yalnızlık adlı eserlere dayanıyor. Kendi klasik stilini kullanan Zim & Zou, yine geometrik detaylarla dolu renkli sahneler yaratmış.

14. yüzyılda Oslo yakınlarında bir kasabada yaşayan ve kitapla aynı ismi taşıyan bir kadının hayatını anlatan Kristin Lavransdatter için, bordo renkli dağlar arasında uzanan fantastik bir şehir tasviri yaratılmış. Yüzyıllık Yalnızlık için tasarlanan kağıttan yapı ise pembe yeşil bir bahçenin içine gizlenmiş.

Zim & Zou’nun çalışmalarını; internet sitesi, Facebook sayfası, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Behance