Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sphero’dan Renkli Yüzeylerde Müzik Yapmanızı Sağlayan Yüzükler: Specdrums

Sphero’dan Renkli Yüzeylerde Müzik Yapmanızı Sağlayan Yüzükler: Specdrums

2017'de Kickstarter'da çıkış yapan Specdrums, Sphero tarafından satın alındı ve CES 2019'da yeni kurumsal kimliğiyle lansmanını gerçekleştirdi.

Sphero, yarattığı internet bağlantılı oyuncaklarla hem eğlenceli hem de öğretici projeler ortaya çıkarıyor. Geçtiğimiz yıllarda, Star Wars’un 7. filmi vizyona girmeden tanıttığı Star Wars BB-8 robotuyla Star Wars hayranlarının dikkatini çekmeyi başarmıştı. Ardından Sphero BB-8’de kullanılan akıllı küre teknolojisinin üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, çocuklara kodlama bilgisi öğreten akıllı küre SPRK+‘ı yarattı. Sphero, daha önce Bigumigu’da yazdığımız Specdrums’ı satın alıp kurumsal kimliğini yenileyerek CES 2019’da lansmanını yaptı.

Specdrums, kolay bir şekilde parmaklarınızın ucuna yerleştirebileceğiniz iki adet yüzükten oluşuyor ve ister pantolonunuz, ister bir resim tablosu, isterseniz de manavdaki meyve ve sebzeler olsun, istediğiniz bütün renkli yüzeylerde müzik yapmanızı sağlıyor.

İstediğin gibi istediğin yüzeyde müzik

Esnek yapısıyla sert darbelere karşı dayanıklı olan Specdrums, kullanıcılarına beraberinde kolay bir kullanım da sunuyor. Specdrums’ın bütün özellikleri Android ve iOS cihazlar için sunulan uygulama üzerinden kontrol ediliyor ve kişiselleştirilebiliyor. Kullanmaya başlamadan önce istediğiniz sesleri, istediğiniz renkle de eşleştirmeniz gerekiyor. Ardından dilediğiniz gibi müzik yapmaya başlayabiliyorsunuz.

Specdrums, sunduğu sesler haricinde günlük hayatta karşılaştığınız sesleri de kaydederek kullanabilmenize imkan tanıyor. Yalnızca kendi uygulaması üzerinden değil, farklı uygulamalarda da Specdrums’ın yüzüklerini kullanmak mümkün. GarageBand, Ableton Live ve diğer müzik yapım uygulamalarına Bluetooth MIDI üzerinden bağlanılabiliyor. Ayrıca Specdrums, tuşlar yerine renkleri kullanabilmenizi sağlayan klavyeye benzeyen Play Pad ile birlikte geliyor.

Etrafınızdaki Renklerle Müzik Yapın

Görsel: YouTube, Sphero