Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oyuncak BB-8’i Güç ile Kontrol Edin

Oyuncak BB-8’i Güç ile Kontrol Edin

Sphero, yeni Star Wars serisinin şirin droid'i BB-8'i oyuncağa dönüştürmüştü. Şimdi sıra onu Güç ile kontrol etmekte.

Star Wars‘un 7. filminden popüler kültüre mal olacak yegane öğesi, R2-D2’nun yeni nesil akrabası BB-8 oldu. Hem sevimliliği hem de filmdeki rolü, eğlenceli sahneleriyle The Force Awakens vizyona girmeden sevilen bir karakter olmuştu.

Aralık ayında vizyona giren film’den aylar önce, Eylül’de robotik oyuncak üreticisi Sphero da BB-8’i daha küçük boyutlarda modelleyerek bir oyuncağını geliştirmişti. Sphero, CES 2016’da bu ürününü biraz daha geliştirerek Star Wars evreninin metafiziksel gücü Güç’ü (Force) kullanarak BB-8’i kontrol edebileceğimiz bir ürün geliştirdi.

Güç diye bahsedip Star Wars evrenine biraz daha bağlanınca durum çok daha büyülü bir hale geliyor elbette. Fakat işin ardında yatan teknoloji sensör ve internet bağlantısıyla hayata geçen bir giyilebilir teknoloji ürünü. BB-8’e bağlanarak kol hareketleriyle yanınıza çağırıp çevreyi turlamaya başlatabiliyor yani kısaca her hareketini kontrol edebiliyorsunuz. Force Band isimli ürün henüz prototip aşamasında olmasında rağmen kontrol mekanikleri gözlemlenebiliyor. Mimikler, iskelet tasarımı ve hatta ismi bile ürün çıkana kadar değişebilir, fakat Force Band bir yolunu bularak BB-8’in hayatını kontrol edecek.

Görsel; SpheroEngaged