Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hieronymus Bosch Tablosundaki Fantastik Karakter New York Metrosunda

Hieronymus Bosch Tablosundaki Fantastik Karakter New York Metrosunda

Rae Swon, Hieronymus Bosch'un Aziz Anthony’nin Baştan Çıkarılışı tablosundaki kuş karakteri Cadılar Bayramı kostümüne dönüştürdü.

Hieronymus Bosch’un hibrit figürleri, cehennemden izler taşır. Fakat tuhaflıklarıyla da adeta insanı büyülerler. Bosch günümüzde de pek çok yaratıcı bünyeye ilham vermekte. Hollandalı dekoratif heykel tasarım stüdyosu Parastone, Bosch’un figürlerini 3 boyutlu olarak üretmişti. Şimdi de Rae Swon hem yaratıcı, hem esprili hem de Bosch’a saygı duruşunda bulunan bir çalışmayla karşımızda. Swon, Bosch’un tablosundan bir karakteri Cadılar Bayramı kostümü olarak hayata geçirmiş ve bu karakteri New York metrosuna bindirmiş.

Hieronymus Bosch’un pelerinli, hunili ve buz patenli postacı kuşu

ABD’li keçe sanatçısı Rae Swon, Bosch’un 16. yüzyıla ait triptik tablosu Aziz Anthony’nin Baştan Çıkarılışı’nı konu almış. İğne keçeleme tekniğini ve buluntu malzemeleri kullanarak bu tablodaki kıvrık gagalı kuşun kostümünü yapmış. Bu yaratık, Aziz Anthony’ye mektup getiren postacı kuş. Sırtında pelerini, ayaklarında buz patenleri, kafasında da hunisiyle Bosch’un en hafızalara kazınan karakterlerinden biri. Swon kostümü hazırladıktan sonra karakteri, Manhattan üzerinde metro turuna çıkarmış.

Kendine özgü tarzıyla tuhaf ama hoş keçe ürünler tasarlayan Rae Swon, Etsy mağazasındaki açıklamalarda kostümde keçenin yanı sıra kumaş, kağıt, boya, top, sopa ve huni kullandığını belirtmiş. Hatta kostümü alacak kişiye, kuşun kamburunu iyi yansıtması için sırtına bir de yastık koymasını tavsiye etmiş. Bu arada kostümün çoktan satılmış olduğunu da belirteyim.

Rae Swon’un yaptığı takıları, şapkaları, resimleri, el yapımı kimonoları ve daha pek çok ilginç objeyi Etsy mağazası üzerinden görebilir, ayrıca çalışmalarını Instagram’ından da takip edebilirsiniz.

Görsel: Etsy, Wikimedia Commons