Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Restoranlar Boş Zamanlarında Ortak Çalışma Alanına Dönüşüyor

Restoranlar Boş Zamanlarında Ortak Çalışma Alanına Dönüşüyor

Spacious, restoran ve kafeleri bünyesine katarak bu alanları serbest çalışanların kullanabileceği rahat ortak ofis alanlarına dönüştürüyor.

Serbest çalışan tasarımcılar, sanatçılar, yazılımcılar ve yeni girişimler için ortak çalışma alanları; ekonomik ve pratik bir çözüm modeli. Giderek yaygınlaşan ortak çalışma alanı konsepti ile hem sosyalleşme sağlanıyor hem ortak projeler üretilebiliyor hem de ofis maliyetleri düşürülüyor. Bir kısım insan ise kafe ve restoranlarda çalışmayı tercih ediyor. Spatious isimli uygulama da bu tip insanlar için düşünülmüş; işletmeler ve buralarda çalışmalar için yenilikçi bir çözüm sunarak ofis olarak tasarlanmamış bu alanları ortak çalışma alanlarına dönüştüren bir girişim.

Gündüz saatleri genelde restoran, bar ve kafeler için iş olmayan saatler. Bir kısmı sadece öğle ve akşam saatlerinde açık. Örneğin Manhattan ve Brooklyn’de 2000’in üzerinde restoran akşam 6’dan önce kapalı. Preston Pesek  ve Chris Smothers tarafından kurulan bir girişim olan Spacious, bu boş zaman ve alanları; kalabalık ve popüler kafelerde (bkz. Starbucks) çalışmak istemeyen insanlar için bir ofis alternatifine dönüştürüyor.

New York ve San Francisco bölgesindeki restoranları bünyesine katan Spacious ile aylık bir ödeme yaparak ofis alanı ağından faydalanmak mümkün. Şehrin neresine giderseniz gidin ağa dahil bir üye işletme bulabiliyorsunuz. Böylece gittiğiniz her yerde stil sahibi, şık ve rahat bir ofis alanında çalışma imkanınız oluyor. İşletmeler içinse çalışma saatleri dışındaki zamanlar için yeni bir iş imkanı sağlıyor.

Workspace Reimagined.

A post shared by Spacious (@spaciousapp) on

Uygun Fiyatlara Şık Ofis Alanları

Fiyatlar, kolektif bir ofis alanından çok daha uygun. Üstelik üye olduğunuzda kahve ve çay servisi fiyata dahil. Spacious ayrıca, üye işletmelere Wi-Fi desteği sağlıyor. Böylece sürekli kopan, yavaş bir kafe bağlantısı yerine güçlü, güvenilir ve hızlı bir bağlantı emrinizde oluyor. Bilgisayarınızı ve elektronik cihazlarınızı bağlamanız için her masada prizler bulunuyor. Müzik ses seviyesi ve hatta çalan müzikler bile Spacious’ın kontrolü altında oluyor. Yani Spacious alanları ile sıradan bir kafedekinden daha konforlu bir çalışma ortamına sahip olabiliyorunuz.

Uygulama sayesinde kolektif ofis alanlarının kalabalığı yerine daha sakin, daha hoş görünen, evinize daha yakın bir yerde çalışabiliyor; evden çalışmanın asosyalliğini ve bunun getirdiği yalnızlaşmayı önlemiş oluyorsunuz. Üstelik dilediğiniz yerde çalışabilme özgürlüğü size monotonluğu kırma imkanı veriyor. Uzaktan çalışan insanlar için de ideal buluşma ve toplantı ortamı sağlıyor.

Spacious, iyi bir fikre dayanan ve hem işletmeler hem serbest çalışanlar için yenilikçi bir çözüm sunan bir iş modeli. İleride daha çok şehri ve daha çok işletmeyi bünyesine katarsa bu alana; ortak çalışma konseptli ofisleri zorlayacak bir rekabet getirebilir.

spacious_bigumigu_9

Görsel: Instagram – Spacious