Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Latin Filmleri için Şarkıya Dönüşen Fragmanlar

Latin Filmleri için Şarkıya Dönüşen Fragmanlar

Şikago Latino Film Festival, Latin müziklerinin popülerliğinden yararlanarak festival filmlerinin fragmanı için eğlenceli şarkılar yarattı.

Son senelerde Latin müzikleri yükselişte. Despacito gibi dünyayı ele geçiren şarkılardan Reggaeton hitlerine tüm ana akım müzik listeleri İspanyolca şarkılarla dolu. Amerikalılar, İspanyolca’yı müzik olarak dinlemeyi sevseler de bir filmi altyazılı seyretmekten hala çok hoşlanmıyor olacaklar ki müzikteki yükseliş filmlere tam yansımış durumda değil. İşte bu nedenle Şikago Latin Film Festival, latin müziklerinin popülerliğinden yararlanarak Amerikalıların ilgisini bu coğrafyanın filmlerine çekecek akıllıcı bir çalışma hazırlamış

Reklam ajansı Lapiz tarafından hazırlanan Danceable Trailers isimli projede festival filmlerinden bazıları Reggaeton şarkılara dönüştürülmüş. Latin sanatçılar tarafından seslendirilen bu şarkılar pop müzik listelerindeki diğer şarkılardan tek farkları ise sözlerinin filmleri anlatıyor olması.

Şarkılar Kulüplerde Çalındı

Proje için üç film seçilmiş: Virus Tropical, Lo que podriamos ser ve Broche de Oro: Comenzios. Festival öncesinde radyolarda, barlarda ve gece kulüplerinde çalınan şarkılar, insanları dans ettirmiş, eğlendirmiş. Şarkıların sonunda DJ’ler bunun bir film fragmanı olduğunu söyleyip mesajı vermiş: “Müziğimizi seviyorsunuz, şimdi filmlerimizi deneyin.”  Gece kulüplerinde şarkılara film posterleri de projeksiyonla yansıtılarak eşlik etmiş.

Kampanya sonunda festival en yoğun senesini geçirmiş. 24 gösterimin biletleri tükenmiş, %25’i Latin asıllı olmayan Amerikalılardan oluşan 35 bin izleyici festival filmlerini izlemiş.

latin_chicago latino film festival_lapiz_danceable trailers_abd_bigumigu_9 latin_chicago latino film festival_lapiz_danceable trailers_abd_bigumigu_9

latin_chicago latino film festival_lapiz_danceable trailers_abd_bigumigu_9

Künye:

Reklamveren: Chicago Latino Film Festival
Reklam Ajansı: Lapiz, Chicago
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Luciana Cani
Yaratıcı Yönetmen: María Bernal
Reklam Yazarı: Javier Valle, Roberto Luque, Ernesto Martínez, Rodrigo Cantalejo
Sanat Yönetmeni: Rodrigo Cantalejo, Freddy Agostini, Juan Carlos Montes
Yapımcı: Brenda Morrison Fell, Brenda Cortes
Müşteri İlişkileri Yönetmeni: Marco Azucena
Strateji: Efraín Bahena
Metin Editörü: Vanessa Ortiz
Medya: Dana Bonkowski, Helen Mccormack, Stephanie Cochin
Yapım / Müzik Evi: Supercharango
Yapımcı: Ramiro Garcia
Beste: Lapiz
Müzik: Ramiro Garcia
Ses Miksaj: Earhole Studios

Görsel: YouTube – Rodrigo Cantelejo