Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Federico Babina İllüstrasyonlarıyla Sanatın ABC’si

Federico Babina İllüstrasyonlarıyla Sanatın ABC’si

Sanatın ABC’sini anlattığı yeni llüstrasyon serisi Art BC ile Federico Babina, sanat akımlarından ve sanat türlerinden fontlar türeterek bir alfabe yaratıyor.

Neredeyse her projesini takip ettiğimiz yaratıcılar arasında yer alan mimar ve illüstratör Federico Babina, mimariyi başka alanlarla ilişkilendirip çeşitli temalara göre ustalıkla betimliyor. Bugüne kadar bizlere masallarla, usta ressamların stilleriyle, Kama Sutra’yla ve şiirlerle mimariyi anlattı. Ayrıca mimarinin dışına çıkarak dünya şehirlerini bu şehirlerin önemli ikonlarıyla harmanladı, usta yönetmenlerin filmlerinden sembollerle portrelerini çizdi. En yeni çalışması Art BC ile bu defa sevenleri sanat tarihinde yolculuğa çıkarıyor.

Sanat akımlarından ve sanat türlerinden fontlar

İtalyan çizer Federico Babina, Sanatın ABC’sini anlattığı yeni illüstrasyon serisine küçük bir kelime oyunuyla Art BC adını vermiş. Alfabe, Abstract expressionism’in (soyut dışavurumculuk) Jackson Pollock’un boya izleriyle yaratılmış “a”sı ile başlıyor ve aynı şekilde akımların başharfleriyle ilerliyor. Örneğin dadaizm’in “d”si şeklini Marcel Duchamp’ın 1917 tarihli Çeşme adlı eserinden alırken, “n” harfinde neoplasticism (De Stijl) ve Piet Mondrian etkilerini yakalayabiliyorsunuz. Alfabede akımlar çoğunlukta ama akımların dışında video art ve graffiti gibi çağdaş ya da ukiyo-e gibi geleneksel sanat türleri de alfabede yer alıyor.

İllüstrasyonlara keyifle izleyebileceğiniz bir animasyon video eşlik ediyor. İzlerken aynı zamanda sanat tarihi bilgilerinizle ilgili belleğinizi de şöyle bir yoklamış oluyorsunuz.

Görsel: Federico Babina
Manşet görseli düzenlenmiştir.