Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Batman Dance Party: Tüm Karakterleri Piste Alıyoruz

Batman Dance Party: Tüm Karakterleri Piste Alıyoruz

1966 yapımı Batman animasyonunun müziğine kötü dahi olsanız karşı koyamaz ve dans edersiniz.

Hikayelerde kahramanlar kadar kötüler de önemlidir. Hatta bir hikayenin kötüleri ne kadar kaliteliyse o kadar iyidir diyebilirim kişisel olarak. Kahramanın bile anti-kahraman olduğu hikayeler izleyici ve okuyucuları hep daha fazla içine çekiyor. Batman da en anti-kahraman ve kötüsü bol hikayelerden biri desek yanlış olmaz. Batman, 1939’da çizer Bob Kane ve yazar Bill Finger tarafından yaratıldığından beri Gotham’ı kötülere karşı koruyor. Ama her Batman okuru bilir, aslında Gotham’ı bu kadar kötü yapan da Batman’dir. Tüm DC evreni bir yana Gotham bir yana hatta. Herhangi bir kahraman bile Gotham’a elini kolunu sallayarak Batman’den habersiz giremez. Peki Batman bir parti verseydi kimler olurdu? Batman Dance Party animasyonu bunun cevabını veriyor.

Nınınınınınınınını Batman!

Monster Truck Ninja ekibinin animasyonu Batman Dance Party, yarasa severlere Batman’in 1966 tarihli animasyon serisinin tema müziğine kötü karakter bile olsanız karşı koyamacağınızı söylüyor. Trapmusic’in yeniden yorumladığı tema müziğinin adıysa “Alfred’s Breakdown Remix”. Müzik boyunca Batman evreninin iyi kötü birçok karakterini görüyoruz. İlk olarak dansları Batman’le Robin açıyor. Ardından Gordon Bat-Signal’in yanında dans ediyor. Batgirl break dance yapıyor. Penguin yanına penguenleri almış dans ediyor. Joker’e partneri Harley Quinn eşlik ediyor. Poison Ivy, Riddle ve daha nicesi videoda müziğe karşı koyamayıp kendi dans hareketlerini sergiliyorlar.

Ekip, 40’dan fazla karakteri önce Instagram sayfasında onların söyleyeceği bir sözle tanıtmış. Ardından bu karakterlerin hepsini bir videoda toplamış. Wayne ailesinin son dansı bile var birlikte videoda. Beni en çok eğlendirense Alfred’ın dansı ve hafif ritmi düşen müzikte yaptığı twerk oldu. Her Batman tutkununun hayatında olmasını istediği Alfred gibi bir karakterin twerk yaptığını görmek de bu ihtiyacı adeta tazeler nitelikte.

Ekip karakterleri tamamen bilgisayar ortamında yaratmış. Tüm karakterler modelleme yazılımı Blender ile yaratılmış. Klasik Batman karakterlerini Boogie danslarda görmek, Catwoman’ı robot dansı yaparken izlemek çok keyifli. Monster Truck Ninja ekibi ayrıca bu konseptin 360 derecelik videosunu da yayınladı. Orada da yine dans eden karakterleri Batcave’de görüyoruz ve kendilerini müzikte kaybedip yine en ateşli hareketlerini bizlere gösteriyorlar.

Ekibin tüm işlerini Instagram, YouTube, Facebook ve sitelerinden takip edebilirsiniz.

360 derecelik video:

Görsel: Vimeo