Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
King’den Ev İşlerinde Yardım Eden Babaların Kralı’na Hediye Önerileri

King’den Ev İşlerinde Yardım Eden Babaların Kralı’na Hediye Önerileri

King, Babalar Günü'nde ev işlerinin sadece anneye ait bir görev olmadığını hatırlatarak babalara hediye olarak küçük ev aleti almayı öneren bir kampanya hazırladı.

Anneler Günü’nün vaz geçilmezlerinden biri bizleri annelerimize hediye almaya teşvik eden reklamlar. Bu reklamlarınsa başında anneye -nedense- küçük ev aletleri alınması gerekliliği gelir. Bir kadın kendine ütü alınınca neden sevinmelidir, bu anneye bir hediye midir bu tartışmaları şimdilik bir yana bırakıp King’in Babalar Günü reklamına odaklanalım.

King, küçük ev aletlerinin anneye (dolayısıyla kadına) alınacak bir hediye olması gerekmediğinden yola çıkarak bu Babalar Günü’nde cesur ve daha önce çok benzeri görmediğimiz bir kampanya yaptı. #BabalarınKralı etiketiyle desteklenen kampanyada, insanlar babalarına küçük ev aleti almaya çağırılıyor.

Babalara Ütü, Blender, Süpürge

Babanız gömlek mi seviyor, buyrun o zaman, kendisine ütü alın. Terlik seviyorsa, süpürge… Dolma kalem seviyorsa blender (bu sonuncudaki bağlantı biraz zorlama olsa da)…   Ev işlerinin annelerin tekelinde, annelerin yapması gereken bir iş olmadığını söyleyen, babaların da buna katılabileceğini vurgulayan bu ilanlar ülkemiz için oldukça cesur ve alışılmadık. Inndesit’in ev işlerinde karısına yardım eden adamı betimlediği reklamından hatırlayacağımız üzere, sadece ülkemiz için değil; H dünya genelinde bile çok görülen bir söylem değil.

Kampanya 7 saniyelik YouTube filmlerinin yanı sıra basında ve sosyal medya platformlarında yer aldı. Kampanya sosyal medya üzerinde olumlu tepkiler aldı.

Görsel: YouTube