Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Viral Video Film School

Viral Video Film School

İnternet’te video seyretmeye son 3-4 yılda iyice alıştık. Yine de bir televizyon programı kalitesinde sürekli takip ettiğim bir program pek çıkmadı hala. Bizde Televidyon ciddi bir yatırımla internet video yayıncılığına adım attıysa da program havuzu genellikle 80’lerin TRT sohbetleri gibi olduğundan çok fazla ısınamadım. Yine de 2008’in Televidyon’un ısınma yılı olduğunu, 2009’da çok daha canavar şovlarla karşımıza çıkacağını umuyor ve bekliyorum.

Bu arada Viki ve ben de birlikte bir Bigumigu programı yapmak için epey ön hazırlık yaptık. Prodüksiyon anlamında hiç bir yayıncıya ihtiyaç duymadan her türlü malzemeyi toparlasak da, amatör proje için bir türlü zaman ayıramadık. Yönetmen, yazar ve sunucu tam zamanlı başka işlerde çalışınca böyle oluyor 🙂

Current.tv’nin infomania programında bir bölüm olarak başlayan Viral Video Film School, bir internet şovunun nasıl olması gerektiğine dair bir ders gibi. Süresi 3,5 – 4 dakika, programda duraklama yok, her saniye görüntü ve bilgi bombardımanı var ve en önemlisi çok keskin bir mizah anlayışının ürünü. Programı iPhone’umda iTunes’dan video podcast aboneliği ararken keşfettim. Epey bir bölümünü iTunes’dan izledikten sonra şovların internetten de izlenebildiğini hatırlayıp haber yapmaya karar verdim. Programı Brett Erlich hazırlayıp sunuyor. Nefis bir yaklaşımı ve kinaye yeteneği var kendisinin.

Bu adreste -ve haber linkinde- şovun ana sayfasından popüleriteye göre sıralanmış tüm bölümleri izleyebilirsiniz. Tek tavsiyem, yıl sonu sınavını en son izlemeniz. Onun dışında bir sıralamanın çok önemi yok. Bir bölümü de buraya ekliyeyim bari o kadar konuştuktan sonra.