Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Otostopçunun Citroën Rehberi

Otostopçunun Citroën Rehberi

Citroën'in yeni filmi bir otostopçunun efsanevi Citroën modelleriyle yaptığı yolculuğu nostalji duygusunu pekiştirerek anlatıyor.

Citroën, 10o yıllık güçlü bir marka mirasına sahip markalardan. 2CV ve Type H gibi efsanevi modellere imza atmış bu sevilen Fransız otomobili, geçmişten bugüne getirdiği mirası şık bir filmle anlatıyor. Bu sayede insanların Citroën markasına duyduğu nostaljik ve romantik bağı pekiştiriyor.

Traction (BETC) tarafından yaratılan “Hitchhiker” (Otostopçu) isimli film; bu tarz tarihi güçlü markalarda benzerlerini gördüğümüz bir yol izliyor. Yakın zamanda Lacoste örneğinde gördüğümüz gibi, bu filmde de geçmişten günümüze markayı izlediğimiz bir yolculuk yapıyoruz. Bu yolculuk içerisinde Citroën’in popüler kültür içindeki yerini, efsanevi modellerini, tarihsel değişimini dönemleri vurgulayan müzik ve stiller içerisinde görüyoruz.

Nostaljik Bir Yol Hikayesi

Zaman içerisinde yaptığımız bir otomobil yolculuğu olarak tanımlayabileceğimiz film, otostop çeken genç bir adamla açılıyor. Anne-kız olabileceklerini tahmin ettiğimiz iki kadın 2CV ile duruyorlar, adam otomobile atlıyor ve yolculuk başlıyor. Genç adam otostop çekerek farklı insanlar tarafından, farklı model Citroën’lerine alınıyor ve onyıllar arasında böylece dolaşıyor. Biz de 1940’lardaki tatlı anne ve kızından 60’lı yılların hippi çocuklarına, 80’lerin kasetçalarlarından günümüze estetik ve nostaljik bir görsel yola çıkıyoruz.

citroen_traction_the hitchhiker_fransa_bigumigu_ citroen_traction_the hitchhiker_fransa_bigumigu_ citroen_traction_the hitchhiker_fransa_bigumigu_ citroen_traction_the hitchhiker_fransa_bigumigu_

Nisan ayında televizyonda yayına giren film için Nike, AXE, Diesel gibi markaların reklamlarını çekmiş yönetmen François Rousselet ile çalışılmış. Filme eşlik eden müzik ise ünlü müzik grubu Supertramp’in kurucularından Roger Hodgson’ın seslendirdiği “Take the Long Way Home.”

Künye:

Reklamveren: Citroën
Müşteri Yönetimi: Arnaud Belloni, Claudine Borel, Sylvain Peraldi, Amelie De Chabanne
Reklam Ajansı: Traction
Ajans Yönetimi: Bertille Toledano, Hugues Reboul, Julien Grimaldi, Anyce Nedir, Marine Bridant, Marina Kovalenko, Sandrine Rey
Stratejik Planlama: Philippe Martin Davis
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Stephane Xiberras
Yaratıcı Yönetmen: Nicolas Lautier
Sanat Yönetmeni: Matthieu Vivinis
Reklam Yazarı: Jean-Romain Sparano
Trafik: Nathalie Sanseigne
TV Yapım: Caroline Petruccelli
Yapım Şirketi: Insurrection
Ses Yapım: Gum
Yönetmen: François Rousselet
Görüntü Yönetmeni: Stephane Fontaine
Müzik: “Take the Long Way Home” performed by Roger Hodgson

Görsel: YouTube