Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yağmur Yağışına Karşı Sizi Uyaran Akıllı Şemsiye

Yağmur Yağışına Karşı Sizi Uyaran Akıllı Şemsiye

Dünyanın ilk akıllı şemsiyesi olma iddiasını taşıyan Oombrella, şemsiyelerle ilgili en büyük ortak sorunlara çözüm olarak geliyor.

Geleneksel bir şemsiyeye dair dertlerimizi sıraladığımızda en ihtiyaç duyulan anda yanımıza almayı unutmamız, rüzgarda bizi zor durumda bırakması ve herhangi bir yerde bırakıp, unutmamız herhalde en yaygın ve sık rastlanan cevaplar olur. Yenilikçi hava tahmin programı wezzoo tarafından geliştirilen dünyanın ilk akıllı şemsiyesi oombrella işte bu üç sıkıntıya da çözüm olmayı hedefliyor.

Şemsiye sapına yerleştirilen sensörler sayesinde toplanan nem oranı, sıcaklık, atmosfer basıncı ve güneş ışığı verisi yağmur yağma olasılığını hesaplıyor, eğer yağacak gibiyse akıllı telefonunuza 15 dakika önceden bildirim yolluyor.

Ayrıca oombrella’yı farketmeden herhangi bir mekanda bırakıp yanından uzaklaştığınızda ise size kibar bir bildiri yollayıp, bir daha asla şemsiyenizi unutmanıza mahal vermiyor. Şemsiye tellerinin zırh yapımında kullanılan oldukça sağlam kevlar malzemesinden üretilmiş olması ise güçlü fırtınalar karşısında sizi hala konforlu ve kuru tutmayı amaçlıyor.

Telefonunuza gelen aramaları, titreşimli ve ışıklı şemsiye sapı sayesinde size bildirmesi ve şemsiye başlığında GoPro veya kamera yuvası bulunması, oombrella’ya dair küçük ama kullanıcı deneyimi için kesinlikle fark yaratan ayrıntılardan bazıları.

Kickstarter’da fon arayan projeye buradan ulaşabilir, destek olabilirsiniz.

Görsel: Wezzoo