Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şemsiyenizi Başkalarıyla Paylaşmanın Akıllı Yolu: Umbrella Here

Şemsiyenizi Başkalarıyla Paylaşmanın Akıllı Yolu: Umbrella Here

Umbrella Here, ucuna yerleştirdiğiniz ışık sayesinde yağmur yağarken şemsiyenizi diğerleriyle paylaşmaya hazır olduğunuz sinyali veriyor.

Gündelik hayatın yoğun temposu, bazı şeyleri unutmaya neden olabiliyor. Sonbahar, kış aylarında hava durumuna bakmayı atlamak da sonradan büyük pişmanlıklar yaşatabiliyor. Şemsiye veya yağmurluk almayı unutmak, olması gerekenden ince veya kalın giyinmek hava durumunu atlayınca yaşananlar arasında. Bu tarz durumlar için çözüm üreten Umbrella Here, şemsiyesini paylaşmak isteyenler için kurulmuş sessiz bir ağ tadında.

Kısaca tanımlamak gerekirse Umbrella Here, bir şemsiye paylaşım platformu olarak karşımıza çıkıyor. Şemsiyenin paylaşım için müsait olduğunu belirten ışığı yakarak, şemsiyelerini yanlarına almayı unutanlar için adeta bir umut ışığı olunabiliyor. Umbrella Here, şemsiyeyi başkalarıyla paylaşmayı sağlayan ve bütün şemsiyelerle uyumlu olarak şemsiyenin ucuna yerleştirilen bir ışık.

Sosyal ilişkiler kurmak artık daha kolay

Şemsiyenin paylaşıma açık olduğu anlamına gelen ışık sayesinde diğer insanlar, yağmur yağdığı esnada yolculuğa eşlik edebiliyor. Bu durum özellikle yağışlı bölgelerde yaşayanlar için bir sosyalleşme zemini yaratırken insanların birbirlerine yardım etmelerini de sağlıyor. Sonrasında kurulan bu bağı korumak için Umbrella Here’ın internet sitesi üzerinden veritabanına ekleşerek devam ettirilebiliyor.

Evdeyken hava durumu hakkında uyaran, gerçek zamanlı yağış bilgisine internet sitesi veya mobil uygulama üzerinden ulaşmayı sağlayan Umbrella Here, evden çıkmadan önce de kullanıcısını uyarmayı ihmal etmiyor. Hava sıcaksa kırmızı, soğuksa mavi yanıyor. Ayrıca yağmurlu havalarda yanıp sönerek şemsiyeyi almayı unutturmuyor.

Kickstarter üzerinden topladığı fonla çalışmalarını devam ettiren girişim, şemsiye bir yerde unutulduğunda da uygulama üzerinden otomatik olarak bildirim gönderiyor. Bu sayede de şemsiyenizi kaybetmek veya unutmak gibi de bir endişeniz kalmıyor.

Umbrella Here, internet sitesi üzerinden 3 farklı paket şeklinde ürün satışlarını gerçekleştiriyor.

Görsel: Kickstarter