Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Unicef Türkiye, Sanal Gerçeklikle Bizi Suriyeli Sidra İle Tanıştırıyor

Unicef Türkiye, Sanal Gerçeklikle Bizi Suriyeli Sidra İle Tanıştırıyor

Unicef Türkiye Milli Komitesi, sanal gerçeklik ile bizleri Ürdün’deki Mülteci kampına götürüyor ve 12 yaşındaki Sidra’yla tanıştırıyor.

Unicef Türkiye Milli Komitesi, çeşitli AVM’lerde kurduğu standlarda ziyaretçileri sanal gerçeklik gözlükleriyle Ürdün’deki bir mülteci kampına götürüyor. 1,5 yıldır kampta yaşayan 12 yaşındaki Sidra’nın kendi öyküsünü anlattığı filmde Sidra ve diğer çocukların bir gününe tanık oluyoruz ve bir taraftan Sidra’yı dinliyoruz.

360 derece çekilen “Sidra’nın Üzerindeki Bulutlar” isimli video, sanal gerçeklik gözlükleriyle izlendiğinde Ürdün’deki mülteci kampını ve kamp hayatını olabildiğince hissedip, yaşamamızı sağlıyor. Kampanyanın amacı; kamplarda veya kamp dışında yaşayan tüm çocukların beslenmeden eğitime, sağlıktan giysi ihtiyacına kadar toplumsal destek yaratmak.

Videonun sonunda Sidra’nın ağzından dökülenlere karşı duyarsız kalmak mümkün değil: “Sonsuza kadar 12 yaşında olmayacağım ve Za’tari’de sonsuza kadar kalmayacağım. Öğretmenim diyor ki; bizim üzerimizden geçen bulutlar Suriye’den bize geliyormuş. Bir gün bulutlar ve ben yön değiştireceğiz ve eve döneceğiz.”

Kampanya şu ana kadar İstinye Park, Maltepe Park AVM, Palladium ve İzmir Agora AVM’de gerçekleştirildi. İlerleyen günlerde ise çeşitli Avm’lerde devam edecek.

Geçtiğimiz aylarda tüm dünya çocukları ve çocuk hakları için faaliyet gösteren Terre des Hommes da benzer bir kampanyaya imza atmıştı. Kampanya, Kenya’da yaşayan 12 yaşındaki Amani’nin hayatını anlatıyordu. Haberi hatırlamak isterseniz, burada.

Görsel; Youtube