Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sosyal Robot Pepper, Belçika Hastanelerinde İşe Başlıyor

Sosyal Robot Pepper, Belçika Hastanelerinde İşe Başlıyor

İnsan uygularını anlayabilen robot Pepper, Belçika'daki iki hastanenin danışma bölümünde görev alacak.

Geçtiğimiz yıl Cannes Lions’da tanıştığımız ve o günden bugüne Japonya’da büyük işler başaran Pepper, Belçika’daki iki hastanede de çalışmaya başlayacak. Japonya’da baştan sona bir telefon mağazasını işleten Pepper, sarhoş bir Japon tarafından saldırıya uğramıştı. Kurumsal yaşantı içinde yerini sağlamlaştıran bu empati zengini robot, Belçika’daki iki hastane tarafından istihdam edildi.

Fransız Aldebaran ile ortaklık kuran Softbank tarafından geliştirilen Pepper’ın ilk seri üretimindeki 1000 parça Japonya’da büyük bir hızla satın alınmıştı. Aldebaran’ın da geliştiricileri arasında bulunduğu Zora Bots isimli danışmanlık yazılımı ve Pepper’a entegre edilerek müşterilere daha iyi hizmet vermesi amaçlanacak.

Liege’deki CHR Citadelle ve Ostend’deki AZ Damiaan hastanelerinde görev alacak olan Pepper, CHR Citadelle’de sadece resepsiyonda görev alacakken AZ Damiaan’da hastalara gitmeleri gereken bölümlere kadar eşlik de edecekler. 1.2 metre boyundaki Pepper, 20 dilde insanlarla anlaşabiliyor ve duydukları sesten yola çıkarak çocuk, yetişkin kadın veya yetişkin erkek olduğunu analiz edebiliyor.

Gelecek dönemde Pepper daha geniş iş alanlarında da çalışmaya başladığını göreceğiz. Çünkü robotların istihdam olanakları artarken insanların yapmak istemediği iş alanları da robotların etkin endüstrilerini oluşturacak.

Görsel: AZ Damiaan