Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rocketbook Wave: Kağıt ve Kalemin Dijital Depolamayla Birleşimi

Rocketbook Wave: Kağıt ve Kalemin Dijital Depolamayla Birleşimi

Rocketbook Wave, kalemle yazdıklarınızı tek fotoğrafla bulut servislerine aktaran ve sonsuza kadar kullanılabilen bir defter.

Dizüstü bilgisayar, akıllı telefon, tablet ve hatta ikinci bir masaüstü bilgisayar monitörü kullanarak çalışmak, teknoloji bolluğuna sahip olmak güzel olabilir ancak, geleneksel yöntemlerle çalışmaktan vazgeçemeyenler için hiçbiri kağıdın ve kalemin yerini tutmuyor.

Teknolojik aletlerle çalışırken genellikle hazırlanan belgeleri organize etmeye yarayacak uygulamalara, yapılacak işlerin sırasını takip etmek için ise listelere ihtiyaç duyuluyor.

Bir Kickstarter kampanyası olarak yola çıkan Rocketbook Wave, çalışırken kağıt ve kalemin fiziksel varlığına ihtiyaç duyan kişiler için tasarlanmış, yapılan çalışmaları istenilen bulut tabanlı sisteme anında aktarabilen bir not defteri.

Rocketbook’un mobil uygulamasıyla birlikte çalışan Wave’in her sayfasında programlanabilir 7 sembol yer alıyor. Bu sembollerin her biri Dropbox, Google Drive, Evernote, OneNote ya da e-posta adresi gibi sistemleri temsil ediyor ve çalışmalarınızı varolan bir dosyaya ya da yeni bir dosya oluşturup eklemenize fırsat veriyor.

Bu 7 sembol arasından istediğinize bir çarpı koyduktan sonra akıllı telefonunuzla Rocketbook uygulaması ile sayfanın fotoğrafını çekiyorsunuz ve ardından Wave’de çalışma yaptığınız sayfalar düzgün bir biçimde ayarlanarak göndermek istediğiniz yere depolanıyor. Sayfalarda yer alan QR kodları, not defterinizdeki sıralamaya sadık kalarak taradığınız sayfaları düzenli bir biçimde bulut sistemine yerleştiriyor. Böylece depolama sırasında yaşanabilecek herhangi bir karışıklık önlenmiş oluyor.

Wave’e piyasada kolayca temin edebileceğiniz Pilot Frixion kalemlerle alacağınız notlar, kalemin “termokromik” yani ısıyla silinme özelliği sayesinde mikro dalga fırında birkaç dakika bekletildikten sonra kayboluyor ve defterin temizlenen sayfaları yeniden kullanılmaya hazır hale geliyor.

Wave’in sayfalarının temizlenip yeniden kullanıma hazır olduğu, kapağında yer alan termal mavi logonun beyaza dönmesinden anlaşılıyor

Aynı işlem, bir saç kurutma makinesi ile de yapılabiliyor ve bu sayede yeni defterler alıp kağıt israfı yapmak tarihe karışıyor, aynı defter defalarca kullanılabiliyor.

Bir Apple Pencil’e 1.000 dolara yakın para ödemektense notlarınızı Rocketbook Wave’le yalnızca 27 dolara dijital formatta düzenleyebiliyor ve kağıt ve kalem kullanarak yaratıcılığınızı göstermeye devam edebiliyorsunuz.

20.000 dolar hedefiyle yola çıkan Rocketbook Wave, başarılı bir şekilde fonlandı ve 8.633 destekçiden 443.347 dolar fon topladı. Kampanyanın sona ermesine ise 11 gün var.

Görsel; Rocketbook Wave, Kickstarter