Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lady Gaga’dan Grammy Ödüllerinde David Bowie’ye Saygı Duruşu

Lady Gaga’dan Grammy Ödüllerinde David Bowie’ye Saygı Duruşu

Intel ve Lady Gaga işbirliğiyle hazırlanan performansta Gaga, Bowie'ye dönüşerek 6 dakikada 10 parçasını seslendirdi.

10 Ocak 2016’da aramızdan ayrılan, hayatıyla birçok insana hatta jenerasyonlara ilham veren David Bowie; unutulmadığını ve unutulmayacağını 58. Grammy ödül töreninde de ispatladı. Intel ve Lady Gaga’nın biraraya gelerek hazırladığı performansta Lady Gaga, projeksiyon yansıtma, gerçek zamanlı takip etme gibi teknolojilerden yararlanarak David Bowie’ye dönüştü.

Space Oddity ile başladığı performansına Bowie’nin ikonik parçalarıyla devam etti ve 6 dakika içinde toplam 10 parçayı seslendirdi. Bowie’nin yakın arkadaşı ve ünlü prodüktör Nile Rodgers’ın sahneye çıkmasıyla zenginleşen performans Grammy kıstaslarına göre bir hayli uzun ve gösterişli olarak anılıyor. Lady Gaga’nın ses rengi ve kalitesi ise Super Bowl’daki ulusal marş performansından sonra büyülemeye devam ediyor.

Projede bulunan Nobumichi Asai, daha önce gerçek zamanlı yüz tarama ve projeksiyon yansıtmanın ilk örneklerinden olan OMOTE ve FACE HACKING‘i yapmıştı.

Lady Gaga’nın seslendirdiği parçalar sırasıyla;

“Space Oddity”
“Changes”
“Ziggy Stardust”
“Suffragette City”
“Rebel Rebel”
“Fashion”
“Fame”
“Under Pressure”
“Let’s Dance”
“Heroes”

Lady Gaga ve Intel işbirliğindeki bu performansın gerçekleşeceğine dair bilgileri 7 Şubat Pazar Gazetesi‘nde yer vermiştik. Lady Gaga aynı zamanda Super Bowl, Grammy ve Oscar’ın üçününde de sahne alan ilk isim olacak.

Grammy performanstan sonra Lady Gaga ve Rodgers’ın kamera arkası görüntülerini de yayınladı.

https://www.youtube.com/watch?v=RaXFi876O6k
Görsel; Grammy, Youtube