Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kredi Kartı İnceliğinde Minimalist Telefon

Kredi Kartı İnceliğinde Minimalist Telefon

Sırp tasarım stüdyosu Alter Ego Architects'in geliştirdiği Badass, akıllı telefonların hükümdarlığında insanı iletişime alan açan minimalist bir konsept tasarım.

Sırp tasarım stüdyosu Alter Ego Architects geliştirdiği konsept tasarım telefon Badass, akıllı telefonların yarattığı “akılsız zombiler” kavramına bir taşlama olarak geliştiriliyor ve telefonun yapması gereken temel işlevleri yerine getiriyor.

3B baskıyla üretilen ve Kindle’daki gibi kolay okuma sağlayan e-mürekkep teknolojisiyle ekran işlevi gören alanıyla günümüz teknolojilerinin kullanılarak nasıl insanların bağımlı hale gelmediği araçlar yaratabiliriz sorusuna da yanıt üretiyorlar. İçine uygulama yüklenemeyen, şeker patlatılamayan ve müzik dinlenemeyen bu tasarım ile insanlar ekranlara değil çevresindeki insan ilişkilerine yönlenmesi de çalışmanın temel motivasyonları arasında yer alıyor.

Telefon kullanımı ve telefona sahip olma alışkanlıkları öylesine yüksek bir tempoya ulaştığı günümüzde, telefondan beklediklerimiz sadece daha iyi kamera ve daha güçlü işlemci olmaktan çıkıyor. Bu alanda yapılan farklı ve yenilikçi isimler olarak da Kickstarter’da fonlanıp kullanıcılarına boş alan açan bulut öncelikli akıllı telefon olarak tanımlanımlanan Robin ve kendini insani, etik değerlere önem veren bir teknoloji üreticisi olarak lanse eden Fairphone akıllara geliyor.

Görsel; Alter Ego Architects, Dezeen