Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kağıt Modellerle Londra’nın 40.000 Yıllık Tarihi

Kağıt Modellerle Londra’nın 40.000 Yıllık Tarihi

National Geographic'in Şubat 2016 sayısı için hazırlanan animasyonda Taş Devri'nden günümüze kadar şehrin tarihini etkilemiş olaylar görselleştiriliyor.

İnsanlık tarihine baktığımızda kültür ve uygarlık olarak bazı şehirlerin diğerlerine görece daha kıymetli olduğunu görüyoruz. Paris, Roma, Berlin, Londra gibi şehirler hem ülkelerin kaderine yön vermesinde hem de kimliklerini lanse etmesinde önemli rol oynuyorlar. Ada’nın başkenti Londra da bu değerleriyle anılan ve ikonik değeri olan bir şehir haline geliyor tarihle beraber.

National Geographic’in Şubat 2016 sayısı için, Hans Weise tarafından hazırlanan animasyon da Londra’nın geçmişini incelemeye Taş Devri’nden başlayarak günümüze geliyor. Bugün hayatımızda olan herhangi bir şeyin, o çağda varolmadığını da göz önüne alırsak insanın zaman içinde dünyayı değiştirebilmek gücüne de tanık oluyoruz. Belki hızlı belki de yavaş oluyor bu süreç, ancak insan değişimini engelleyemiyor.

Hans Weise, Londra tarihinde keskin kırılmaya yol açan 10 olayı animasyona dönüştürüyor. Mamutlara karşı savaş, yerleşik hayata geçiş gibi tarihsel; Boudica isyanı, Norman akınları gibi askeri ve siyasi; Büyük Londra Vebası gibi Londra halkının tamamını bir zamanlar kökten etkilemiş olaylara değiniyor. Tamamı kağıttan hazırlanmış bu animasyonun sanat yönetmeni ve set tasarımcısı olarak Fernando Baptista, set kurulumu ve After Effects konusunda da Monica Serrano‘nun katkısı bulunuyor.

National Geographic’in içeriğine ise buradan erişebilirsiniz.






Görsel; Vimeo