Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’ın Çevresini Algılayabilen Telefon Teknolojisi Tango’nun İlk Ürünü Çıkıyor

Google’ın Çevresini Algılayabilen Telefon Teknolojisi Tango’nun İlk Ürünü Çıkıyor

Google'ın çevresini insan gibi algılayabilen yapay zeka teknolojisi Project Tango destekleyen ilk telefon Lenovo Phab 2 Pro oldu.

Google’ın çevresini insan gibi algılamasını sağlayan algoritması Project Tango, kısaca Tango ilk ürününü çıkarmaya hazırlanıyor. Lenovo ile anlaşan teknoloji devi, Phab 2 Pro‘ya Tango destekleyen ilk akıllı telefon unvanını verdi.

Fiziksel olarak çevresini algılayabilmesi için bir insanın da bir makinenin de üzerinden geçmesi gereken üç adım var. Hareket takibi, alan hakkında bilgi edinme ve derinlik algılama. Tüm bunlar bir araya gelince de Tango, çevresinde olan biten her şeyi bir insan gibi algılayabiliyor ve hatırlayabiliyor. Bu adımlarla da Tango, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gibi dünyaları bir arada harmanlayarak bizlere sunuyor.

Aynı zamanda Tango ile hayatımızda değişecek bir başka durum ise, günlük hayata ve çevremize dair soruları akıllı telefonların yanıtlayabilecek olması. Örneğin bu koltuk benim salonuma sığacak mı, bu bina içindeki en yakın çıkış neresi, gibi soruları tereddüt etmeden yanıtlayabilecek.

Tango için geliştirilen uygulamalar yardımıyla uzun hesabı, sanal domino oynamak, dinazorlar yaratmak veya Lowe üzerinden alışveriş yapmak mümkün olacak.

Görsel: Youtube