Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dini Duyguları İyi Bir Amaç için İstismar Etmek

Dini Duyguları İyi Bir Amaç için İstismar Etmek

Camiler Şehri olarak anılan Dakka'daki 10.000 cami ve kamusal tuvaletlere rağmen insanların sokağa işeme alışkanlığını uyarıların dili değiştirdi.

Bangladeş’in başkenti Dakka, Camiler Şehri ve Dünyanın Çekçek Başkenti olarak anılan bir şehir. Fakat bu unvanların yanında Dakka halkının vazgeçemediği bir alışkanlığı var, sokağa işemek. Erkekler çekinmeden, beğendikleri duvar diplerini tuvalete dönüştürüyor. Ardından bir başkası geliyor, sonra bir başkası.

Bu sorunu çözmek için farklı yöntemlere başvurulsa da bir türlü sonuç alınamamış. En çok işenen duvarlara Sanskritçe uyarılar yazmaktan şehrin dört bir yanına yayılan on binden fazla camii ve her birindeki ücretsiz umumi tuvaletlere yönlendirme yapmaya kadar bütün çabalar sonuçsuz kalmış.

Sonunda Bengladeş Diyanet İşleri Bakanlığı, Grey Bangladeş’le birlikte farklı ve cesur bir iletişim yöntemini hayata geçirmeye karar vermiş. Kullanılan dilin yarattığı etki göz önüne alınarak Sanskritçe yazılan tüm uyarılar silinmiş ve Arapça olarak tekrar yazılmış ve değişen dille birlikte duvarlara işemek için gelenlerin tavrı da değişmiş. Arapça uyarılar sokağa işeme alışkanlığının önüne geçerek sokakların temiz kalması yolunda önemli bir gelişme sağlamış.

Künye:

Ajans: Grey, Bangladeş
Küresel CCO: Per Pedersen
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Syed Gousul Alam Shaon
Yaratıcı Yönetmen: Nurur Rahman
Yaratıcı Ekip: Mohammad Akrum Hossain, Jaiyyanul Huq
Sanat Yönetmeni: Mohammed Akrum Hossain, Shariful Islam, Saniar Rahman
Görselleştirme: Mohammad Belayet Hossain
Metin Yazarı: Md. Rahul Rahman, Natasha Ahmed, Sarah Sarwat
Başkan Yardımcısı: Salahuddin Shahed
Yapım: Film Factory
Yönetmen: Hasan Morshed
Yardımcı Yönetmen: Sujan Sarkar
Müzik Yönetmeni: Emon Chowdhury

Görsel; Youtube