Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Detroit’in Terk Edilmiş Evleri Çiçek Açıyor

Detroit’in Terk Edilmiş Evleri Çiçek Açıyor

Lisa Waud, terk edilmiş evlerin içine yaptığı çiçek yerleştirmeleriyle, onları tekrar hayata döndürüyor.

Waud, Christo ve Jeanne- Claude’un Paris’teki kumaşlara sarılı Pont Neuf Köprüsü’nden ilham alarak başladığı projesi “Flower House” (Çiçek Ev) için Detroit’te metruk, içerisi çer-çöp dolu iki yıkık dökük evi 500 dolara almış.

Projenin birinci ayağında bu evlerden birini 48 saat harcayarak temizlemiş ve evin içini, dışını rengarenk çiçek yerleştirmeleriyle doldurmuş. Yerleştirmelerde toplam 4000 çiçek kullanılmış.

Sanatçı, önümüzdeki Ekim ayında, yaklaşık 100.000 çiçek kullanarak yapmayı planladığı yerleştirmeleriyle bambaşka bir görünüme sokacağı 15 odalı harabe evi “Çiçek Ev”e dönüştürmek için Indiegogo’da destek bekliyor. Şu ana kadar 7 bin dolara yakın bağış toplanmış bile, sponsor arayışları da devam ediyor.

Çiçek Ev” projesi sadece sergi amaçlı değil: Sergi nihayete erdikten sonra arazinin üzerindeki yapılar sürdürülebilirlik kriterlerine uygun bir şekilde sökülecek, çıkan malzemelerden yeniden kullanılabilirler ayıklanacak ve sonunda arazi bir çiçek çiftliğine ve tasarım merkezine dönüştürülecek.

Görsel; Heather Saunders, Vimeo, The Flower House