Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Create in İzmir’in Düzenlediği “Teknoloji ve Yaratıcılık Günleri” ve “Ideathon” Tamamlandı!

Create in İzmir’in Düzenlediği “Teknoloji ve Yaratıcılık Günleri” ve “Ideathon” Tamamlandı!

Teknoloji ve Yaratıcılık Günleri ile "Yaratıcı Kent Teknolojileri" temalı Ideathon, teknolojiyi ve yaratıcı dünyayı İzmir'de buluşturdu.

İzmir, teknoloji ve yaratıcılıkta bir adım daha öne çıkarak Create in İzmir projesi kapsamında İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ ortaklığında düzenlenen iki önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. 1-5 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Create in İzmir Teknoloji ve Yaratıcılık Günleri ve 6 Eylül’de düzenlenen Yaratıcı Kent Teknolojileri temalı Ideathon, İzmir’in geleceği için yeni fikirlerin doğmasına katkı sağladı.

Create in İzmir Teknoloji ve Yaratıcılık Günleri 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda büyük bir ilgiyle karşılandı. Beş gün boyunca teknoloji, tasarım, oyun dünyası ve yapay zeka gibi birçok yenilikçi konunun ele alındığı bu etkinlikte, İzmir’in yaratıcı endüstrilerdeki potansiyeli bir kez daha gözler önüne serildi.

Teknoloji ve Yaratıcılık Günleri, İzmir’in yaratıcı endüstrilerdeki potansiyelini ortaya koydu

Teknoloji ve Yaratıcılık Günleri’nin ilk günü, Tasarım ve İnovasyon temasıyla başladı. Robot Sophia’nın katılımıyla dikkat çeken bu özel günde, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Can Özcan, Antalya Belek Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi Onur Akar ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Onur Kanyılmaz tasarım ve inovasyonun geleceği üzerine önemli konuşmalar gerçekleştirdiler.

Etkinliğin ikinci günü Teknoloji Trendleri temasıyla devam etti. Teknoloji ve Gelecek Danışmanı Elif Çetin ve İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü Emrecan Durmaz, teknoloji alanındaki en yeni gelişmeleri ve gelecek öngörülerini katılımcılarla paylaştılar. Üçüncü gün ise Oyun Teknolojileri üzerine gerçekleştirilen panelde, İZKA Yenilik ve Girişimcilik Politikaları Uzmanı Cangül Kuş, Masomo Gaming Üretim Lideri Canberk Ünsal ve EGİAD Melekleri Genel Koordinatörü Melisa İtmeç oyun dünyasındaki yenilikleri ve girişimcilik fırsatlarına dair kapsamlı bilgiler paylaştılar.

Dördüncü günde ise  Geleceğin Şehirleri temasıyla İzmir Planlama Ajansı Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Ceylan Öner ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu’nun şehir planlama ve kentsel inovasyon üzerine ilham verici sunumlar yaptılar. Son gün ise Yapay Zekanın Yaratıcı Kullanımı temasıyla Dijital İçerik Üreticisi ve Eğitmen Ozan Sihay, İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. Yapay Zeka ve Akıllı Şehir Teknolojileri Müdürü Doruk Yazıcıoğlu ve Decktopus AI CEO’su Noyan Alperen İdin, mevcut teknolojilerin yaratıcılık alanındaki potansiyelini ve etkilerini ele alarak katılımcılarda heyecan ve merak uyandırdılar.

Ideathon’da İzmir’in kentsel gelişimine yönelik yaratıcı çözümler geliştirildi

“Yaratıcı Kent Teknolojileri” temalı Ideathon etkinliği 6 Eylül’de gerçekleşti. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. ortaklığıyla gerçekleştirdiği bu etkinlikte, 13 grup İzmir’in kentsel gelişimine yönelik yaratıcı çözümler geliştirdi. Sunumlar, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. standında gerçekleştirildi. Etkinlik, katılımcılara mentorlarla birebir çalışma ve networking imkanı sunarak projelerini geliştirmeleri için rehberlik etti.

Etkinliğin sonunda, “Yangın Risk Analizi: Veriye Dayalı Güvenlik Projesi” ile Urbanverse isimli grup, 30.000 TL değerindeki Birincilik Ödülü’nü kazandı. İlk 3’e giren gruplara İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş. tarafından mentorluk desteği ve staj fırsatları sunulacağı açıklandı.

Her iki etkinlik de İzmir’in yaratıcı endüstrilerdeki gücünü ve inovasyona olan bağlılığını bir kez daha ortaya koydu. Create in İzmir projesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından EGİAD, İzmir Vakfı ve İZKA ortaklığıyla hayata geçirildi. Proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteğiyle, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yürütülüyor.

Görsel: Create in İzmir