Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cevahir AVM’de Sanal Gerçeklikle Roller Coaster Gezisi

Cevahir AVM’de Sanal Gerçeklikle Roller Coaster Gezisi

Cevahir AVM'nin 10. yılı için ziyaretçilerini sanal gerçeklikle bir tura çıkardı.

Sanal gerçeklik hayatımızın içindeki yerini arttırken ürün ve uygulama alanı da çeşitlenmeye devam ediyor. Lytro’nun sanal gerçekliğe uygun olarak geliştirdiği ışık alanı kamerasıyla teknolojinin çeşitlendiğini görüyoruz. Kurgulanan reklam kampanyalarında ise belirli alanı ziyaret ederek empati kurma veya dijital alanlara dijital yolculuklar olarak farklı kategorilerle kurgulanabiliyor.

Codemodeon tarafından Cevahir Alışveriş Merkezi’nin 10. yılı için hazırlanan sanal gerçeklik deneyimindeyse AVM’nin tamamı dijital olarak modelleniyor ve iç mekandaki boşluk bir Roller Coaster (hız treni) ile dolduruluyor. Katılımcılar ise sanal gerçeklik hissini en rahat hissedebilecekleri demolardan birinin içinde, hız treninde, kısa bir yolculuk yapıyor. Araçtan indiklerinde ise gözlerini açıkları dünyada, hız trenine bindikleri mekandan farksız olarak karşılıyor yolcuları.

Kampanya 20 kişilik bir ekiple yaratıcı, dijital ve stand sürecini üstlenen Codemodeon‘un imzasını taşıyor. 10 Kasım’a kadar Cevahir Alışveriş Merkezi’nde deneyimlenebiliyor.

Katılımcıların verdiği tepkilerle ne kadar heyecanlandıklarını ispatlayan kampanyanın, Cevahir AVM’nin 3B modellenme sürecinde kullandığı grafik ve yüzey dokularının yapay görüntüsü yaşayan bir ekosistem hissi vermekten bir nebze uzaklaştırıyor. Ve Roller Coaster hareket ederken yolcuların bindiği platformun hareket etmesi de bu sanal deneyimi gerçeğe yakınsayabilirmiş.

Künye:

Ajans: Codemodeon, Istanbul
Yaratıcı Yönetmen : Yağız Hatay
Sanat Yönetmeni : Günışığı Cihangir
Sanat Yönetmeni / Mimari : Ehtiram Najafov
Sanat Yönetmeni / Animasyon : Ferkan Agmal
Teknik Yönetmen : Orçun Utku İmren
Teknik Yönetmen : Redi Gokaj
Yapımcı : Berke Başaraner
Etkinlik Yönetmeni : Ogün Emre Ordu

Görsel; Vimeo