Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Café Crown’un Selçuk Erdem’li Blippar Kampanyası

Café Crown’un Selçuk Erdem’li Blippar Kampanyası

Café Crown, Blippar uygulamasıyla işbirliğine girmiş.

Blippar’ı severiz. 2011’de bahsetmeye başladığımız bu uygulama en kısa anlatımla, çevrimdışı nesnelerle çevrimiçi artırılmış gerçeklik etkileşimi sağlayan bir platform. Uygumala bir kare kod okuyucusu gibi bir kere telefonunuzdaysa, her türlü Blippar etkileşimli ilan, ambalaj, posterle etkileşime geçebiliyorsunuz. Son 3 yılda Blippar bahsi geçen belli başlı haberlerimiz:

Ayrıca Blippar’ın kurucu ortağı ve CEO’su Ambarish Mitra ile de bir özel Bigumigu röportajı gerçekleştirmiştik, onu da buradan okuyabilirsiniz.
Bugüne gelirsek; Café Crown Türkiye’de Blippar’la büyük kapsamlı ilk projeyi yapan marka oldu gibi görünüyor. Projede Café Crown ambalajını Blippar’la görüntülediğinizde ambalaj görüntüsünün üstünde artırılmış gerçeklikle oynayan kısa bir animasyonun ardından küçük bir menü çıkıyor. Bu menüde hem ürünün kampanyasına katılmak mümkün, hem de Selçuk Erdem’in çizdiği çeşitli karakterleri o anda ekran üstüne getirerek fotoğraflar çekip paylaşabiliyorsunuz.
Blippar gibi platforma dönüşebilmiş ve farklı amaçlar için tüketicinin cep telefonuna girmeyi başarabilen bir uygulama kullanarak bu tip bir kampanya kurgulamak bence iyi bir fikir. Wired’da her ay ilanlarda Blippar entegre birçok farklı uygulama görüyoruz, bizde de kafaların bu tip kampanyalara çalışması güzel. Elbette hediye kampanya katılımı SMS başvurusundaki kadar yüksek olmayacaktır, ancak tüketiciye yaşattığı deneyim olarak SMS’le kod göndermenin ötesinde bir fonksiyon içermiş olması da önemli. Umarım Café Crown, hatta Ülker Blippar’la uzun süreli bir anlaşma yapmıştır da, tüketicilere uygulamayı indirtmişken diğer Ülker markaları için de uzun dönemli projelerde kullanabilirler.
Ajanslar: Digital Youth, 360+ Media Interactive, Blippar Türkiye
Medya Ajansı: Dijital Büro İstanbul
Video Prodüksiyon: Noktacom Medya