Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Koca Şehrin Haritası Ufacık Bir Lastik Topa Sığdı

Koca Şehrin Haritası Ufacık Bir Lastik Topa Sığdı

Denes Sator sıkılabilir yumurta tasarımıyla baskı ve dijital haritaya oldukça kullanışlı bir alternatif yaratıyor.

Bilmediğimiz veya az bildiğimiz bir yerde yönümüzü bulmak istediğimizde katlanmış haritayı açarak kocaman baskının içinde kayboluyor ya da akıllı telefonlarımızdaki harita uygulamalarında dolaşıyoruz. Telefon nispeten daha kullanışlı fakat internetsiz bir ortamda ya da telefonumuzun şarjı bittiğinde ortada kala kalma ihtimali mevcut.

Macar tasarımcı Denes Sator her daim yanımızda taşıyabileceğimiz daha farklı bir harita formatının mümkün olabileceğini gösteriyor. Hem de akıllara az gelebilecek türden. Şimdiye kadar sıkarak en fazla stres atabileceğimiz lastik top formunu bir “yumurta harita” olarak değerlendiriyor.

Yumurta şeklindeki esneyebilir lastik top, ilk etapta (ve uzaktan) üzerinde rengarenk ve soyut bir çizim barındırıyormuş gibi görünüyor. Topu sıktığınızdaysa aslında bir şehrin haritasından beklediğiniz hemen hemen tüm faydalı bilgileri içerdiğini fark ediyorsunuz.

Budapeşte’deki sokak adları, ulaşım, sağlık, yemek ve kültürel ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız temel yerlerin bilgilerini içeren lastik top şehirdeki bölgelere de farklı renklerle kodlayarak yer vermiş. Hızlıca neyin nerede olduğunu öğrenmek için şimdiye kadarki en pratik ve şaşırtıcı deneyimi sunan tasarım, suya dayanıklılığıyla da vazgeçilmez bir nesne potansiyeli taşıyor.

Görseller: Behance