Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Banksy’nin Distopik Disneyland’ı: Dismaland

​Banksy’nin Distopik Disneyland’ı: Dismaland

Banksy’nin küratörlüğünü yaptığı “Dismaland”, Disneyland’in distopik bir parodisi.

Dismaland projesi, İngiltere’nin Kuzey Somerset bölgesindeki bir tatil beldesi olan Weston-Super-Mare’deki 15 yıl önce kapısına kilit vurulduğundan beri çoktan harabeye dönmüş bir gösteri merkezi olan Tropicana’da hayata geçirilmiş.

Bu eşi benzeri olmayan, hafif ürkütücü ve tuhaflığın sınırlarını zorlayan pop up sanat sergisinde Josh Keyes, Axel Void, Polly Morgen, Brock Davis, Pure Evil gibi dünyanın farklı yerlerinden birçok sanatçının eserleri yer alıyor. Bunun yanında Banksy’nin de 10 eseri sergilenecek.

https://www.youtube.com/watch?v=zMER_4UJVNI
Diğer katılımcı sanatçılar için de referans sağlam: Banksy, yaptığı açıklamada, sergide eserleri sergilenecek sanatçılar için kendisini reddeden 2 sanatçı hariç, tanıdığım en iyi günümüz sanatçıları demiş.

Sergide Banksy ile özdeşleşmiş temalar işlenmiş: Uygarlığın sonu, tüketim toplumu karşıtlığı, büyük şirketlerin açgözlülüğü.

Örneğin; çocuklara ancak fahiş faizlerle alabilecekleri oyuncaklar veriyorlar. Bu faizi görebilmek için de tramplende zıplamaları gerekiyor. Bir yetişkin borç-iş hayatı eleştirisi.

22 Ağustos’ta halka açılacak olan Dismaland’ta aynı zamanda, her cuma gecesi Massive Attack, Run the Jewels, Pussy Riot, DJ Yoda, Adam Bloom gibi müzisyen ve komedyenlerin performansları da olacak ve etkinlikler 27 Eylül’e kadar devam edecek. Biletlerle ilgili detaylı bilgiyi şurada bulabilirsiniz.

Görsel; Christopher Jobson, Colossal