Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
4 Boyutlu Yazıcılarla Zaman Açılımı

4 Boyutlu Yazıcılarla Zaman Açılımı

3 Boyutlu çıktılar zaman içerisinde kendine yeni bir form yaratabiliyor.

4 boyutlu projeler 3 boyutlu dünyada uygulanması fiziksel olarak imkansız projeler. Fakat 3 boyutlu dünyayı farklı değişkenlerle manipüle ettiğinizde kendinize yeni bir boyut yaratabilirsiniz. 3 boyutlu sokak sanatçıcısı Leon Keer kendine 4. boyut olarak artırılmış gerçekliği seçiyor. Ve 3 boyutlu eserlerini akıllı telefonlarla uyumlu hale getirerek belirli bir noktadan farklı görüntülerin açığa çıkmasını sağlıyor.

Skylar Tibbits ise araştırmacı bir bilim adamı ve Self-Assembly Lab’in direktörü. Ortaya çıkardıkları programlama metodlarıyla plastik, odun, karbon fiber, lastik gibi maddelerin çevre koşullarıyla birlikte şekil değiştirmesini sağlıyor. Bu değişim için gereken enerji ise doğada kendi başına var olan pasif enerji kaynaklarından elde ediliyor. Isı, sallanmak, basınç, yerçekimi, manyetik çekim gibi pasif enerjiler çıktıların yeniden şekillenmesi için gereken enerjiyi sağlıyor.

Şubat 2013’te araştırmalarında geldiği noktayı TED’deki konuşmasıyla açıklayıp her sektörden marka sahibine projesine ortak olmaya davet ediyor.

Görsel; Self-Assembly Lab