Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yves Behar İmzalı The Frame, Sanat Eserlerini Evde Sergiliyor

Yves Behar İmzalı The Frame, Sanat Eserlerini Evde Sergiliyor

Samsung'un Yves Behar tasarımı yeni akıllı televizyonu The Frame ile sanat eserleri dijital olarak satın alınıp yüksek çözünürlükte sergilenebiliyor.

Yves Behar’ın Samsung için tasarladığı The Frame, sanat eserlerini daha erişilebilir kılmayı ve koleksiyonerliği geniş kitlelere yaymayı amaçlıyor.

Boş zamanlarında resim çerçevesine dönüşen TV

The Frame, duvarda asılı duran bir çerçeveden ayırt edilemeyecek görünüme sahip olabilmesi için Yves Behar’ın marifetli ellerine teslim edilmiş. Kullanıcı TV izlemediği zamanlarda, sanat moduna geçiyor ve cihazın ekranında sanat eserleri beliriyor. The Frame, hem 4K bir akıllı TV hem de bir dijital tuval olarak işlev görüyor, dolayısıyla görüntü kalitesi yüksek, gerçekçi görünüm sunan bir cihaz. Bu sayede ekrandaki eserler, gerçekten çerçevelenmiş resimler gibi görünüyorlar. TV’nin çerçevesi değiştirilebiliyor. Dolayısıyla kullanıcı; Tv’den ayrı olarak satışa sunulan siyah, beyaz, ceviz ve ahşap bej çerçeve seçeneklerinden dilediğini tercih edebiliyor.

Sanat eserlerinin Netflix’i gibi

Kullanıcılara, cihazla birlikte sanat eserlerini keşfedebilecekleri ve satın alabilecekleri bir internet platformu da sunulmuş. Böylece insanlar tıpkı internetten film, dizi izledikleri, müzik dinledikleri gibi, evleri için dijital sanat eserleri satın alabilecekler.

Kullancı The Frame’i satın aldığında cihaza önceden yüklenmiş olan 100 ücretsiz sanat eseri arasından beğendiklerini ekrana taşıyabiliyor. Bunun dışındaki ücretli sanat eserlerine sahip olmak isterse, Saatchi Art, Albertina, The Museo del Prado, Lumas gibi çeşitli sanat galerilerinin ve satıcıların sunduğu eserlere göz atabilecek. Ayrıca abonelik modeli de geçerli. Bu da aylık ücretli paketlerden biriyle abone olan kullanıcıya belli bir sayıda sanat eserini indirebilme imkanı sunuyor.

The Frame, sanat piyasasında değişim yaratabilir mi?

The Frame’in, sanatı daha fazla insanın erişimine açarak dijital teknolojinin sanatçılara daha önce var olmayan yeni bir izleyici kitlesi kazandıracağı öngörülüyor. Bir sanatçı herhangi bir galeriyle iş birliği imkanı yakalayamadığı takdirde izleyiciye ulaşamıyor. The Frame bu sistemin değişebilmesi, sanatçılara yeni kapılar açılabilmesi adına atılmış önemli bir adım. Elbette ücretlendirmenin nasıl olacağı da önemli bir nokta.

The Frame, 2017 Londra Tasarım Festivali’nde ve 2017 IFA’da sergilendi

Samsung bu yılki Londra Tasarım Festivali’nde Saatchi Art ile iş birliği yapmış ve The Frame’in yeteneğini ilginç bir yöntemle ortaya koymuş. Londralı 6 genç sanatçının gerçek tuval üzerine yaptığı resimlerle The Frame’de görüntülenen sanat eserlerini yan yana sergilemiş. Londralı sanatçıların eserleri detaya ve dokuya sahip olduğundan onların resimlerinin hemen yanında duran The Frame’in performansını ortaya koymak açısından iyi bir karşılaştırma imkanı sunmuş. Ayrıca Berlin’de düzenlenen Elektronik Ürünler ve Teknoloji Fuarı IFA’da da tanıtılmış.

Görsel: Samsung