Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yükselen Şehir Bakü’de Çalışmaya Hazır Mısın? [advertorial]

Yükselen Şehir Bakü’de Çalışmaya Hazır Mısın? [advertorial]

Azerbaycan’ın En Büyük Global Reklam Ajansı FCB Artgroup Bakü, Yeni Kreatif Direktörünü Bekliyor!

İstanbul’dan 2,5 saat uçuş mesafesinde olan Bakü, 4,5 milyon nüfusu ile Kafkasların en büyük şehri ve Azerbaycan’ın başkenti. Bakü’de kökeni Türkçe olan ve kulağa Anadolu Türkçesi gibi gelen Azerice konuşulur. Eskiyle yeninin mucizevi şekilde iç içe geçtiği bir şehir olan Bakü, Kale surlarıyla çevrili olan İçeri Şeher’iyle misafirlerinin özel ilgisini çeken bir açık hava müzesi. Doğu Avrupa mimarisindeki binaları görünce kendinizi kolayca biraz Nişantaşı, biraz da Prag’da gibi hissedebilir, dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in ödüllü eseri Haydar Aliyev Kültür Merkezi’ni gezerken büyülenebilirsiniz.

Karadeniz’den büyük olan Hazar Denizi’nin kıyısındaki Bulvar Parkı’nda sabah koşunuzu yapabilir, yeşilliklerin arasında temiz havayı ciğerlerinize çekebilirsiniz. İklimi İstanbul’a oldukça benzeyen Bakü’de, yaz aylarında şehre yarım saatlik mesafedeki plajlara gidip denize girebilir, kış aylarında da 2,5 saatlik mesafedeki kayak merkezlerinde kayak yapabilirsiniz.

Çok renkli ve eğlenceli bir gece hayatı bulunan Bakü’de mekanların büyük çoğunluğu Targowi bölgesinde yer alır. Amsterdam’ı andıran sokak kahvelerinde, Londra’daki gibi İngiliz Pub’larında, dünyaca ünlü Buddha Bar’da, Avrupa’nın en büyük Hard Rock Café’lerinden birinde ya da canlı müzik performansları olan barlarda çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bakü’de hayat pahalılığı İstanbul ile ufak tefek farklılıklarla benzerlik gösterse de sigara ve alkol fiyatları Türkiye’nin neredeyse yarı fiyatınadır. Suç oranı en düşük şehirlerden biri olan Bakü’nün çok güvenli bir yer olduğunu da belirtelim.

Uluslararası markaların ve global ajansların yeni yeni Bakü’ye gelmeleri ile reklam sektörü hızlı bir gelişme gösteriyor. TV’den sonra en yaygın mecralar sırası ile açık hava ve dijital olarak sıralanabilir. 2009 yılından beri Bakü’de faaliyet göstererek Azerbaycan’ın bir numaralı reklam ajansı olmayı kısa sürede başaran FCB Artgroup Bakü, başta Unilever olmak üzere, Azersun, Starbucks, Kimberly Clark, Azercell, Holcim, Topaz gibi markalara hizmet vermekte.

Eğer yurt dışında çok güzel bir şehirde yaşayarak global bir reklam ajansının kreatif direktörü olarak çalışmak istiyorsan FCB Artgroup Bakü seni bekliyor.

35 yaşlarındaysan, Azerbaycan’ın en büyük global reklam ajansında Expat olarak çalışmanın avantajlarından faydalanmak istiyorsan, hem yaratıcı hem stratejik düşünebiliyorsan, Azerbaycan’a ilk Cannes Lions ödülünü kazandıracak kadar hırslıysan, ekip yönetme tecrübesine sahipsen, “ben” değil “biz” diyorsan, pozitif ve sosyalsen, farklı ortamlara kolayca uyum sağlayabiliyorsan, İngilizcen de Türkçen kadar iyiyse, hele bir de GSM ve FMCG marka tecrübelerin varsa hadi durma, hemen gel. Hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirmek için FCB Artgroup Bakü çok güzel bir yer.

Ref: KD Baku

Başvuru: [email protected]