Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaşlıların Hayatını Kurtaran Televizyon

Yaşlıların Hayatını Kurtaran Televizyon

Telekom şirketi KT, Güney Kore’de yalnız yaşayan 65 yaş ve üzeri insanların hayatını kurtaran bir televizyon hizmeti sunuyor.

Life Saving TV (Hayat Kurtaran Televizyon), Güney Kore’nin en büyük telekominikasyon şirketi KT tarafından tek başına yaşayan yaşlı insanlara sunulan ve hayat kurtaran bir hizmet. Cheil Worldwide tarafından hazırlanan sosyal proje, 2015 yılında Güney Kore’de hayata geçirildi.

Kişiselleştirilmiş televizyon kullanımı sunan teknoloji IPTV hizmeti veren KT, 65 ve üzeri yaştaki insanların %98’inin yalnız yaşadığı ve sabah yaptıkları ilk işin televizyonlarını açmak olduğu içgörüsüne dayanıyor.

Cheil Worldwide’ın imzalı kampanyada, yaşlıların günlük yaşamlarına müdahale etmeden ve onları rahatsız etmeden hizmet verebilen Life Saving TV, televizyonun aktif saatlerini analiz ediyor. Yalnız yaşayan yaşlı birey televizyonu açtığında, IPTV üzerinden sosyal hizmetlere, hasta bakıcılara ya da ailesine otomatik olarak kısa mesaj gönderiliyor. Eğer, 24 saat boyunca televizyon açılmazsa, televizyon bu kez o kişinin sosyal hizmetler görevlisine sorumluluğundaki kişiyi araması ya da ziyaret etmesi için haber veriyor.

Cheil Worldwide ve KT’nin birlikte geliştirdiği inovatif yöntem sayesinde Güney Kore’de yaşayan 1.38 milyonun üstündeki yaşlı insana bakım ve yardım konusunda önemli bir yol kat edildi. (Güney Kore’de, 1 sosyal hizmetler görevlisi başına 27 yaşça büyük insan düşüyor.) KT Life Saving TV sayesinde sosyal hizmetler görevlilerinin sorumlulukları altındaki yaşlıları ziyaret etme oranı %125, onlara mesaj gönderme oranı %300 ve onları arama oranı %400 artış göstermiş.

Cihazı kullanan yaşlıların kaygı seviyelerinde %12’lik bir artış ve yalnızlık hislerinde ise %30’luk bir azalma olduğu gözlemlenmiş.

Son 10 yılda, Güney Kore’deki yaşlı nüfus 2 katına çıktı. Bu yaşça büyük kadın ve erkeklerin büyük çoğunluğu yalnız yaşıyor ve yalnız ölmekten korkuyor. KT Life Saving TV, yalnızca yaşlıların günlük hayatlarını kolaylaştıracak bir teknoloji sunmuyor, aynı zamanda bu sosyal mesele konusunda toplumsal farkındalık yaratmak istiyor.

Künye:

Üst Yaratıcı Yönetmen: Kate Hyewon Oh
Yaratıcı Yönetmen: Taejin Lim
Metin Yazarları: Hyekyung Jung, Nahil Kang, Sangjun Park, Sungwon Won
Sanat Yönetmenleri: Yongsoon Yim, Junho Lee, Wan Heo
Yaratıcı Ekip: Lyusuk Jung, Sunkyu Kang, Hyeonuk Kim, Sanghyun Nam
Yapımcı: Kyoungtak Oh, Cheil Worldwide
Yapımcı: Sumin Kang – MASSMESSAGE Seoul
Yönetmen: Myungchun Park – MASSMESSAGE Seoul
Prodüksiyon Şirketi: MASSMESSAGE Seoul
Editoryal: Gustngale

Görsel: Vimeo