Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaratıcı Bir Snap At, Güzel Sanatlar’da Stajı Kap

Yaratıcı Bir Snap At, Güzel Sanatlar’da Stajı Kap

Güzel Sanatlar, Snapchat’le birlikte stajyer alımına farklı bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

43 yıllık tecrübesiyle reklamcılık sektörünü başarılı şekilde temsil eden köklü ve güçlü ajanslardan Güzel Sanatlar, dinamikleri her geçen gün değişen ve kendini yenileyen reklamcılıkta iş başvurularını farklı bir şekilde değerlendirmeye karar verdi. Daha önce DDB Oslo’nun Snapchat’le yeni yetenekler aradığı örneği görmüştük ancak Güzel Sanatlar Türkiye’de bu alanda bir ilki gerçekleştirecek.

Güzel Sanatlar, iş başvurularının çağa ayak uydurması gerektiğini ve bu yüzden 30 yıllık bir süreçte kullanılan e-posta sistemiyle yapılmaması gerektiğini düşünüyor. Ajans’a göre iş başvurusunda bulunanlar özgünlüklerini e-postalarında yer alan birkaç klasik cümle ve CV formatındaki ile yitiriyor.

Tüm bunları hesaba katan Güzel Sanatlar, kendisine değer katacak yeni dönem yaz stayjerlerini, onların kendilerini en yaratıcı hissettikleri, en iyi ifade edebildiği ve en rahat hissettikleri sosyal mecra Snapchat’ten seçmeye karar verdi.

Güzel Sanatlar Ajans Başkanı Burçin Ergünt’e göre Snapchat kaybolan mesajların platformu ve bir video sizi tıpkı reklamlarda olduğu gibi yalnızca bir kez izlediğinizde etkileyebiliyorsa yaratıcı olarak kabul ediliyor, eğer etkilemiyorsa hem telefonunuzdan hem de zihninizden kayboluyor.

Snapchat’te @guzelsanatlar kullanıcısını ekleyen tüm adaylar, bu hesaba oluşturdukları yaratıcı snap’leri atarak başvuru yapabilecekler. Güzel Sanatlar başkanı ve yaratıcı yöneticileri hesabı düzenli kontrol edecek ve yaratıcı snap’lerin sahipleri yine aynı mecra üstünden oluşturulan, 1 Haziran – 1 Eylül tarihleri arasında sürecek olan staj programına davet edilecek.

Görsel; Güzel Sanatlar