Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Organizmalar

Yapay Organizmalar

Maxim Zhestkov "Artificial Organisms" isimli projesinde, gelecekte insandan bağımsız hareket edecek olan yapay zeka ürünü organizmaları canlandırıyor.

Maxim Zhestkov, biyolojik hareket ve simetri kalıplarını kusursuz bir şekilde dijital maddeyle birleştirerek Artificial Organisms (Yapay Organizmalar) adlı bir proje hazırladı. Proje, dijital evrenlerin yapay zeka ürünü sakinleri hakkında bir öngörü sunuyor ve bunları yapay organizmalar olarak adlandırıyor. Bu tuhaf ama büyüleyici dünya, tomurcuklanan yapay zekanın, yavaş yavaş insanın dahil olmadığı bir bilinç biçimine doğru evrilmesini gözler önüne seriyor. Zhestkov’a göre insanın muadili olmaya yazgılı olan evren ve sakinleri bunlar. Sanatçı, bu gizemli evrenden belli anları izleyiciye gösteriyor ve yakından gözlemlemeye davet ediyor.

“İnsan kontrolünden izole olan dijital zeka, daha ileri evrimini kendi başına tanımlar; yavaş yavaş fiziksel ve sanal gerçekliklerimizi yeniden tanımlayacak bağımsız bir özneye dönüşür” diyor. sanatçı. “Meta evrenin dijital olarak doğmuş bir sakinidir ve biyolojiden kopuktur. Kendini herhangi bir üç boyutlu biçimde mi gösterecek yoksa biçim odaklı gerçekliğimizin ötesine mi geçecek?” diye ekliyor.

Zhestkov: Yapay organizmalar, insanın rehberliği olmadan kendilerini inşa etmeye başlayacak

Tanınabilir formları yeniden icat eden sanatçı, Neural Network (sinir ağları) teknolojisine atıfta bulunuyor. Metaverse’ün alışılmadık yaratıklarını yaratmak için sinaptik yapıyı bir başlangıç ​​noktası olarak alıyor. Zhestkov, gelecek yüzyıllar boyunca bu yaratıkların insan yapımı dijital evrenlerde bağımsız olarak var olacaklarına ve insanın rehberliği olmadan kendilerini inşa etmeye başlayacaklarına dikkat çekiyor. Zhestkov bu geleceğin olası yaratıklarının nasıl görüneceklerini hayal ediyor ve bu projeyle görselleştiriyor. “Modası geçmiş inançlarımızı artık bizim için bir yer olmayacak, bilinmeyen geleceğe yansıtıyoruz” diyor.

Artificial Organisms

Kapalı alanlarda var olan yapay organizmalar, dış etkilerden izole edilmiş ‘kara kutular’ olarak tasavvur edilmiş. İnsanlarla temastan uzaklar. Zhestkov, sanal ve fiziksel dünyaları birbirine bağlıyor vr gelişen metaverse için maddi varlığımızın temelinin gerekli olup olmadığı sorusunu ortaya koyuyor.

Artificial Organisms

Görsel: Maxim Zhestkov