Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vine’ını Görüyorum ve Artırıyorum: Nissan’dan Kıvrak bir Vine Kullanımı

Vine’ını Görüyorum ve Artırıyorum: Nissan’dan Kıvrak bir Vine Kullanımı

Nissan'ın ajansı TBWAChiatDay, Nissan Setra reklamından ilham alıp esprili bir Vine çeken kullanıcıya yine Vine'la cevap veriyor.

İnsanların markayla ne zaman, hangi ortamda diyaloğa geçeceğini kestiremeyeceğimiz bir dönemden geçiyoruz.Olumsuz örnekler çok var elimizde; ama özellikle de beklenenden olumlu tepkiler için sosyal medyayı profesyonelce kullanmak, ayrı bir bakış açısı istiyor.Nissan’ın Los Angeles’taki ajansıTBWAChiatDay’in yaptığı bu kıvrak sosyal medya hamlesi, zamanın ruhuna fevkalade uymuş.Bu kıvrak hamle özetle, kendi TV reklamının Vine’la parodisini yapan gençlere, markanın yine Vine’la cevap vermesi.

Önce söz konusu reklamı bir izleyelim:

https://www.youtube.com/watch?v=k6wqZHqjytE

Reklamda,genç kurumsal tip,imiz Daniel, şirketinotomobil havuzundan bir Nissan Sentra kullanıyor.Bekledikleri araç gelmeyen diğer kıdemli yöneticileri aracına davet eden Daniel, Sentra’nın ona verdiği hava sayesinde çok daha yüksek seviyede bir yönetici zannediliyor.

“Ben muhasebede çalışıyorum” diyen Daniel oluyor sana “Sen muhasebenin başındaki Daniel değil misin?”
Hedef kitlesi olan gençlerde bir gülümseme, veya sesli bir gülme yaratmış olacak ki, Barron Mayfield, Ellen Mayfield’la beraber çektiği bu Vine’la Nissan reklamının parodisini yapmış:
“Bu da bizim Nissan reklamımız #VPofAccountsinaday”

https://vine.co/v/bte0zUO2rQt/

Nissan Setra Twitter hesabı da bunu yakalamış,ve “Hey @ellencmayfield iyi ettin. Belki de otomobil reklamı için 6 saniyelik yayın zamanı olsa yeterli :)” diyerek

…kendi televizyon reklamlarının 6 saniyelik Vine versiyonuyla cevap vermiş.

https://vine.co/v/bUhxTzpJuDO/

Bu hamleyi özellikle kıvrak olarak nitelendirdim; “muhteşem yanıt” “efsane Vine kullanımı” vs. demedim.Çok kısa zamanda ve çok basit bir güzellikte yanıtlamışlar. “Sıradan” bir potansiyel tüketiciyle samimi ve sıradan bir diyalog başlatmışlar.

İyi orta gol getirir; ama bu oyunu oynamayı biliyorsanız.