Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Twitter-Marka İşbirliğinde Yeni Dönem: Televizyon Programları

Twitter-Marka İşbirliğinde Yeni Dönem: Televizyon Programları

Twitter ve Sakız markası Trident, müzik kanalı Fuse TV'de yayınlanacak program için işbirliği yapıyor.

Twitter Music’in duyurulmasından sonra ilginç bir proje. Sakız markası Trident, gençleri hedef alan müzik kanalı Fuse TV‘de ‘Trending 10’ adında bir programa sponsor oluyor. Trident bu proje için, dünyanın Twitter’da konuşulanlardan gerçek zamanlı kaynak alan ilk televizyon programı olduğunu söylüyor.
Programa Twitter’da o gün müzikle ilgili en çok konuşulan 10 hikaye konu olacak. Marka ve kanal arasındaki anlaşmaya göre marka ekibinin Twitter verilerine ve API’ına erişimi olacak, Fuse’un ‘heat tracker’ isimli teknolojisi hangi grup ve sanatçıların Twitter’da en çok konuşulmayı yarattığını ölçecek ve seçilen isimler buna göre seçilecek.

Bu proje Twitter’in TV kanalları ve markalarla daha derin bağlar kurmaya niyetli olduğunun da kanıtı. Trident, bu projeyi kendi hedef kitlesine ulaşmak için iyi bir yol olarak görüyor, anlaşmanın içinde markanın günde 25 içerik için işbirliği hakkı olacak Twitter’la. Örneğin, Trident Fuse TV’nin topladığı müzik trendlerini paylaşabilecek gün boyunca, bunu da Twitter’in spesifik kitleleri hedefleyebilme teknolojini kullanarak yapabilecek. Bir diğer örnek de markanın bu trend listesinde çıkan sanatçıların takipçilerini hedefleyerek tweet gönderebiliyor olacağı.
Sakız markalarının satın alımı genellikle kasalarda, mağaza içinde yapılıyor; artık tüketiciler sırada beklerken akıllı telefonlarıyla ilgilendikleri için bu satış geleneği ve tüketici alışkanlığı sekteye uğradı. Bu sebeple hedef kitlesine ulaşmak için alternatif yollar arayan Trindent, programda ‘flavor of the week’ gibi bir bölüm de kullanacak; yani ‘spicy’ başlıklı bir müzik hikayesi tarçın aromalı sakızları sponsorluğunda anlatılıyor olacak. Marka Twitter hesabından program boyunca video da paylaşabilecek Twitter’ın verdiği erişim sayesinde.
Fuse ile işbirliği Twitter’ın televizyon anlaşmalarının öncüsü olacak, yakında açıklanacak yeni işbirlikleri de sırada. Amaç 140 karakterlik tweet içeriklerini çeşitlendirip daha fazla video içeriği eklemek ve daha uzun süreli kullanıcı etkileşimi sağlamak. Bu işbirliği içeriğin televizyondan dijital dünyaya aktığı geleneksel görüşüne de son veriyor olacak.