Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uygulamaların Cihaza Evrimi: Amazon Dash

Uygulamaların Cihaza Evrimi: Amazon Dash

Amazon Dash, barkod okuyabilen, sesle komut alan internete bağlı bir sipariş oluşturma aleti.

Bir akıllı telefonda güncel olarak kullanılan uygulamaların ortalamada gittikçe azalması, nesnelerin interneti, giyilebilir teknoloji derken akıllı telefonlar için hayata geçen kimi uygulamaların telefondan çıkarak birer cihaza dönüşmesine de tanık olmaya başlıyoruz yavaş yavaş.

Amazon Dash, barkod okuyabilen, sesle komut alabilen ve kablosuz ağa bağlı çalışan bir sipariş kaydedici. Amazon’un hızlı tüketim ürünleri sattığı Amazon Fresh mağazası için geliştirilen bu aletle gün içinde dilediğiniz zaman bir ürünün barkodunu okutabilir ya da mikrofonuna ürün adını söyleyebilirsiniz. Daha sonra akıllı cihaz ya da bilgisayarınızdan sipariş listesini kontrol ederek onay verildiğinden Amazon Dash buzdolabı üstünde tüm ailenin yazdığı alışveriş listesi kağıdının dijital karşılığı gibi çalışıyor diyebiliriz. Normalde bir uygulama fikri olarak başarıyla çalışabilecek bu fikri bir cihaz olarak piyasaya süren Amazon’un vizyonunu takdir etmek gerek.

Saat, fotoğraf makinesi gibi cihazları kendi bünyesine emen akıllı telefonlar, bu tip kullanımlar için fazla komplike olduğundan benzer başka tek amaçlı basit internete bağlı aletlerin mevcut akıllı telefon uygulamalarından çıkabileceğini öngörmek oldukça makul olacak sanırım.