Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Amazon Flex: Uber Modeliyle Amazon Kuryesi Olun

Amazon Flex: Uber Modeliyle Amazon Kuryesi Olun

Amazon, yeni servisiyle teslimat sürelerini düşürürken yeni bir çalışma modelini de bünyesine dahil ediyor.

“Eğer aracım varsa eğer insanları bir noktadan başka bir noktaya bırakmak istiyorsam o halde Uber sürücüsü olarak gelir sağlayabilirim.” düşüncesi akıllarımızda yer eden talebe yönelik girişim ve çalışma modeli, Amazon‘un da bünyesine dahil oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde başta Seattle olmak üzere toplam 10 şehirde kullanıma açılacak Amazon Flex, otomobili ve akıllı telefonu olup teslimat yaparak para kazanmak isteyen kişiler için yeni bir gelir kaynağı olacak.

Saatlik 18 – 25 dolar arası kazanç sağlama imkanı sunan Amazon Flex, esnek çalışma saatleri ve kendinin patronu olma motivasyonlarıyla ilerliyor. Farklı çalışma ve etkileşim teknikleri deneyen Amazon, ürün sipariş aşamasında Dash, Dash Button, teslimat aşamasında ise Prime Air gibi yenilikçi servisleri sunan e-ticaret devi için Flex ile sunulan modelde Uber’in aksine yasal sorunlarla karşılaşılmayacağı tahmin ediliyor.

Amazon Flex ile bir saat altında teslimat garantisi verdiği Amazon Prime Now kategorisindeki ürünler kullanıcılara ulaştırılacak. Gelecek dönemde ise hem şehir sayısında hem de teslimat aracı çeşitliliğinde artış planlanıyor.

Görsel; Amazon Flex