Geçtiğimiz Kasım ayında Oprah Winfrey’in Twitter hesabından gönderilen ve Microsoft’un yeni tableti Surface’ı öven mesajın iPad’den gönderilmiş olması çok dalga konusu oldu. Oprah’nın kendisi ya da sosyal medya hesaplarını yöneten ekibinden birilerinin, masaüstü tarayıcılar dışında Twitter’a gönderilen tüm mesajların kaynağının açık olarak görüldüğünden haberleri yoktu belli ki.
(Benim attığım bir tivit de oldukça renkli yanıtlar almıştı o günlerde)
Bu hafta benzer bir durum, BlackBerry markasının taze yaratıcı yönetmeni Alicia Keys’in başına geldi. Keys’in hesabından gönderilen bir mesajda gönderici cihaz iPhone olarak görülüyordu.
Alicia kısa süre sonra bu mesajın kendisinden çıkmadığını, hesabının ele geçirildiğini savundu ve BlackBerry dışında bir mobil cihaz kullanmadığını da özellikle belirtti.
Türkiye’de de bir gazetecinin, Samsung’dan hediye telefon alması üzerine kendi gazetesinin etik ilkeleriyle çeliştiği için uyarıldığı bir dönemde, artık Samsung kullanıyorum tivitlerinden kısa bir süre sonra iPhone’dan gönderilen tivitler atması benzer bir duruma yol açmıştı.
Alınacak ders: çok popüler bir cihazı olan rakibe sahipsek, anlaştığımız kişilerin kendi cihazlarımızı kullanacağına emin olmalı, sözleşmelere çok sıkı maddeler ekletmeliyiz. Marka yüzü olmuş ya da markayı överken bile rakibi kullanan bir ünlü, tüm reklam yatırımının rakibe yaramasına sebep oluyor zira.
(kapak görseli BlackBerry’nin resmi blogundan)