Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uber’dan Alkol Ölçen Kartvizit Tasarımı

Uber’dan Alkol Ölçen Kartvizit Tasarımı

Uber, Rusya’daki yerel bir işletme müşterilerinin alkollü araç kullanmak yerine Uber’dan taksi çağırmaya karar vermesi için alkolmetre kartvizit tasarladı.

Uber ve Yekateringburg’da hizmet veren Alibi Bar adındaki yerel bir işletme, artık fazla kullanılmayan kartvizitleri kandaki alkol oranını ölçen bir test aracına dönüştürerek onlara bambaşka bir anlam kazandırdı. Red Pepper Creative işbirliğiyle “Drive or Uber?” kampanyası için hazırlanan alkolmetre kartvizitler, sürücünün otomobil kullanmak için ne kadar ayık olduğunu ölçüyor ve şayet Uber’dan taksi çağırması gerekecek kadar alkollüyse harekete geçmesini hatırlatıyor.

Sosyal deney niteliğindeki kampanyanın case study videosunda üstündeki şerit sayesinde tükürükle alkol ölçümü yapan ve hesap ödedikleri sırada müşterilere verilen kartvizitler yer alıyor. Müşteri, kartvizitin üstündeki şeridi karttan ayırıp yalıyor ve sonucu görmek için bekliyor. Eğer şerit sarıya dönerse “otomobil kullanabilir durumdasınız”, eğer yeşile dönerse “Uber çağırmak gerekiyor” anlamına geliyor.

Künye:

Marka: Uber, Alibi Bar
Başlık: “Drive or Uber?”
Ajans: Red Pepper Creative, Yekaterinburg, Rusya
Kartvizit Tasarım: Danil Golovanov
Yaratıcı Yönetmen: Ivan Sosnin
Sanat Yönetmeni: Julia Uzkih
Tasarımcı: Maria Orlova
Hesap Yöneticisi: Dinara Keksina
Metin Yazarı: Yana Shmailova
Prodüktörler: Anton Smetanin, Ekaterina Donik
Müzik: Roma Zuckerman
Video Prodüksiyon: Kirill Zotov

Görsel: YouTube