Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Trakya Ormanlarının Ruhunu Taşıyan Kolyeler

​Trakya Ormanlarının Ruhunu Taşıyan Kolyeler

Vozmos kolyeler, Trakya ormanlarındaki ağaçlar, likenler ve reçine kullanılarak elde yapılıyor.

Minimalist tasarımlarıyla dikkat çeken Vozmos kolyeler, Trakya Ormanlarındaki ağaçların reçineyle buluşmasından ortaya çıkıyor. Orman ruhunu taşıyan bu tasarımların arkasında ise Trakya aşığı, samimi ve küçük bir ekip var: Evren Demirkutlu, Aslı Mühürhancı ve kedileri Darwin.

Vozmos kolyelerin tasarımları ve işçiliği çocukluğunda sıkça Trakya Ormanlarında bulunmuş olan Demirkutlu’ya ait. Mühürhancı ise Demirkutlu’nun her konudaki en büyük desteği.

Demirkutlu, Trakya Ormanlarında yakacak olarak kullanılmak üzere budanan ağaçların içinden çok kuru veya çok yaş olmayan, yosunu hala formunu koruyanları titizlikle bizzat kendi seçiyormuş.

Vozmos’un ilk adımı Demirkutlu Kırklareli’nde bir köydeyken atılmış. Etrafını saran ağaç ve yosunlar Demirkutlu’nun en büyük ilhamı olmuş. Kolyelerde reçine, ağaç ve liken (kara yosunu) kullanan ekip, tasarımlarına Trakya Ormanlarına duydukları sevgiyi yansıtmışlar adeta.

“Dikkat, ürünlerimiz Sokrates veya Demokritos’un moleküllerini içeriyor olabilir.” Vozmos’un Instagram hesabında dikkatimi çeken bu cümleyi Demirkutlu şöyle açıklıyor: “Yüzlerce yıldır orada olan meşeler, akçaağaçlar, kayalar, likenler… Hangisinin hangi hikayeyi sakladığını nereden bilebiliriz ki?”

Ekip şu anda, yakın zamanda hazırlayacağı anahtarlık ve bileklik tasarımları üzerinde çalışıyor. Uzun vadedeki planları ise kolyelerde yaşattıkları Trakya Ormanlarının ruhunu mobilya ve diğer aksesuarlara taşımak.

Vozmos kolyelere şuradan ulaşabilirsiniz.

Görsel; Vozmos