Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toys ‘R’ Us’ın ‘Neredeyse Tamamı’ Yapay Zeka ile Üretilmiş Reklam Filmi

Toys ‘R’ Us’ın ‘Neredeyse Tamamı’ Yapay Zeka ile Üretilmiş Reklam Filmi

Amerika menşeili köklü oyuncak perakendecisi Toys ‘R’ Us, yaratıcı stratejisini yapay zekaya çevirdiğini ilan eden yeni reklam filmiyle görücüye çıkıyor.

Amerikalı oyuncak perakendecisi Toys ‘R’ Us’ın özellikle 90’lar çocuklarının kalbindeki yeri bambaşkadır. Yıllar içinde küçülmeler ve iflaslarla gündeme gelen bu nostaljik ‘love mark’ bu kez OpenAI’nin metinden videoya içerik dönüştüren yapay zeka aracı Sora ile hazırladığı reklam filmi ile çağa uygun bir geri dönüş yapıyor.

Reklam Filminin %80’i Yapay Zeka Ürünü

Toys ‘R’ Us’ın kurucusu Charles Lazarus’un çocukluğundan esinlenen film, Lazarus’un babasının işlettiği bisiklet dükkanında hayaller kuran küçük Charles’ın markayı kurmak ve şimdiki haline getirmek için kurduğu hayalleri konu alıyor. Yapay zeka destekli işleriyle ses getiren Emmy ödüllü yaratıcı ajans Native Foreign imzası taşıyan bu filmde yer alan, markanın maskotu sevimli zürafa ‘Geoffrey the Giraffe’in bile Sora ile yaratıldığı belirtiliyor. Filmde görünen bisiklet dükkanının, Lazarus’un babasının gerçek dükkanının çizimleri ve fotoğrafları kullanılarak daha önceden render haline getirildiğini belirten marka yetkilileri, bu figürün marka için çok özel olmasından ötürü dükkanın görselleştirilmesinde Sora kullanmayı tercih etmediklerini dile getiriyor.

Sora ile kurgulanmış diğer işlerden örnekler görmek isterseniz sizi bu yazıya alalım!

Herkes Bu Yenilikçi Fikre Hayran Olmadı 

Henüz dün dijital mecralarda yayınlanan 60 saniyelik filmin geçen hafta Cannes Lions Festival’de gerçekleşen galası o beklenen tartışmaları da beraberinde getirdi. Çünkü %80’i OpenAI’nin Sora aracılığıyla hazırlanan film, bazı yaratıcı topluluklardan ağır eleştiriler aldı. Hatta bir yaratıcı sektör profesyoneli videoya ‘Abomination’ (İğrençlik) şeklinde yorum bıraksa da, Toys ‘R’ Us’ın bu sadece birkaç haftada hayata geçirilen işi ‘İlk Yapay Zeka Ürünü Reklam Filmi’ unvanıyla reklamcılık tarihine adını yazdırmış durumda.

 

Görsel: Toys ‘R’ Us Studios