Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tofaş’tan dev yatırım – Minicargo Projesi

Tofaş’tan dev yatırım – Minicargo Projesi

Tofaş’tan Fiat ve Peugeot Citroen PSA’ya ticari araç
 

Bir süre önce Minicargo projesi ( Fikri mülkiyet hakları Tofaş'a ait ) olarak basında yer alan Tofaş’ın yeni ticari araç üretimi yapılanması Aralık 2007’deki lansmanından önce son halini aldı. Fiat grubunun bir jesti olarak görülen bu yeni ticari araç projesi Tofaş’a yıllık 165.000 araçlık kazancın yanında, istihdam açısından da 2.500 kişiye iş imkanı sağlıyor. 350 milyon Euro’luk yatırımla ( 190 milyon Euro’luk kısmı AR-GE harcamaları ) hayata geçirilen yeni ticari araç projesinde yıllık 165.000 araçlık üretimin üçte ikisi PSA grubu için gerçekleştirilecek.

Fiat’ın 1978 yılında piyasaya sürülen ve başarılı satış rakamlarına ulaşan ticari aracı Fiorino’nun adını bu yeni ticari araçta tekrar kullanması, grubun yeni ticari araçtan beklentilerinin yüksek olduğunun bir göstergesi. PSA grubu da bu yeni ticari aracı farklı adlarla piyasaya sürecek. ( Citroën Nemo, Peugeot Bipper )

Doblo’dan küçük boyutları, VW Caddy’i andıran sportif görünümü ile ticari araç piyasasında yerini alacak olan yeni ticari araç ile Tofaş yılda 1.1 milyar Euro gelir hedefliyor. Tofaş’ın üretimini üstlendiği diğer modellerle birlikte 2009 yılında 3 milyar Euro’luk hedefi tutturmasına kesin gözü ile bakılıyor. 263 kodlu bu yeni ticari araçla birlikte Tofaş’ın üretim kapasitesi 400.000 araca çıkarken, şirket üreteceği her 100 araçtan 73’ünü ihraç eder hale gelecek.

Bazı teknik özellikler :

Kabin seçenekleri : Panel van, Camlı van, Multi-van
Uzunluk : 3.86 mt
Yükleme alanı : 2.5 mt
Yükleme kapasitesi : 2.5 m3 / 2.8m3
Standart donanımda yer alacaklar : ABS, Sürücü hava yastığı, UK merkezi kilit
Opsiyonel donanımda yer alacaklar : Klima, Park sensörü, Ayrı ayrı kilitlenebilir cab locking sistemi, İlave saklama gözleri.

Fiat Fiorino Görünümler